14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateYves Saint Laurent și Balenciaga vor produce măști sanitare

Yves Saint Laurent și Balenciaga vor produce măști sanitare

Casele de modă Yves Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă măşti sanitare. Măsura a fost luată pentru a combate penuria acestor produse medicale pe durata pandemiei de coronavirus. Reprezentanţii grupului Kering, care deţine cele două companii, a făcut duminică anuţul, potrivit digi24.ro.

În Franţa, reducerea îngrijorătoare a stocurilor cu aceste produse de protecţie i-a nemulţumit profund pe medici. De asemenea, a determinat sindicatele poliţiştilor să ameninţe că reprezentanţii lor îşi vor părăsi locurile de muncă. Şi în Spania, şi Italia au fost înregistrate plângeri similare.

Saint Laurent şi Balenciaga vor produce manual măştile sanitare

Grupul de lux Kering, cu sediul la Paris, care deţine totodată brandul italian Gucci, a anunţat că Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă manual acest echipament medical în atelierele lor. Acest lucru va fi posibil imediat după ce procesul de fabricaţie şi materialele utilizate vor fi aprobate de guvernul francez.

Gucci va produce 1,1 milioane de măşti sanitare care vor fi donate Italiei

Reprezentanţii grupului Kering au declarat, de asemenea, că vor oferi serviciului francez de sănătate publică 2 milioane de măşti sanitare, pe care intenţionează să le importe din China. Totodată, Gucci va produce 1,1 milioane de măşti sanitare şi 55.000 de echipamente de protecţie care vor fi donate Italiei.

Rivalul grupului Kering, LVMH, va importa 40 de milioane de măşti sanitare

LVMH, rivalul grupului Kering, a anunţat săptămâna trecută că va colabora cu guvernul francez pentru a importa 40 de milioane de măşti sanitare de la un furnizor chinez. LVMH, la fel ca şi alte grupuri din industria produselor cosmetice, precum L’Oreal, foloseşte deja unele dintre fabricile sale pentru a produce gel dezinfectant pentru mâini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS