16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNegocieri pe repede înainte la CEO pentru noul CCM

Negocieri pe repede înainte la CEO pentru noul CCM

Este nevoie de încă o zi de negocieri la Complexul Energetic Oltenia pe marginea Contractului Colectiv de Muncă.

Nici la finalul săptămânii trecute nu s-a ajuns la o înțelegere între sindicate și administrație în ceea ce privește modul de acordare a creșterilor de lefuri, posibile în urma majorării fondului de salarii. Discuțiile din ultimele zile au trenat și pentru că o parte a reprezentanților administrației Complexului Energetic Oltenia nu a fost prezentă la negocierile cu liderii celor patru federații reprezentantive.

Acest lucru a trezit nemulțumirea în rândul sindicaliștilor care și-ar fi dorit finalizarea Contractului Colectiv de Muncă încă de săptămâna trecută. Nemulțumirea și îngrijorarea au legătură cu starea de urgență generată de noul coronavirus. Acum sunt noi restricții în ceea ce privește circulația cetățenilor în spațiul public.

Sper să închidă luni negocierile

Au lipsit factorii de decizie din rândul șefilor colosului energetic. Prin urmare, o nouă rundă de discuții este programată luni, la sediul Complexului Energertic Oltenia, din Târgu Jiu. Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat că este obligatoriu să fie încheiate negocierile, date fiind problemele generate de coronavirus și restricțiile impuse de autoritățile centrale, în urma decretării Stării de Urgență.

„Este urgent să finalizăm aceste negocieri pentru că este situația care este și autoritățile au transmis că trebuie evitate pe cât se poate activitățile cu mult personal pentru a restrânge sau elimina posibilitatea răspândirii coronavirusului. Să sperăm că zilele acestea se va ajunge la un consens din toate punctele de vedere și se va semna de toată lumea noul Contract Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia“, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Noul Contract Colectiv de Muncă va fi trimis după semnare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Aici va fi verificat din punctul de vedere al respectării legislației. Contractul Colectiv de Muncă va intra în vigoare de la 1 aprilie, ia majorările de salarii se vor aplica începând cu 1 martie. Compania are aproape 13.000 de angajați în Gorj, Dolj și Mehedinți. Compania nici nu are voie să întrerupă activitatea, fiind vorba de un producător de energie electrică. Acest lucru este prevăzut în Decretul privind instituirea Stării de Urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS