22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEste disponibil sistemul de parcare prin SMS la Târgu Jiu

Este disponibil sistemul de parcare prin SMS la Târgu Jiu

Locuitorii municipiului Târgu Jiu, și nu numai, au la dispoziție, de la sfârșitul săptămânii trecute, sistemul de plată prin SMS în parcările cu taxă.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că a fost implementat proiectul cu parcarea prin SMS de pe raza orașului. Mai exact, este vorba despre acele parcări semnalizate special cu indicatorul pentru plata prin SMS. Cetățenii trebuie să își descarce aplicația TPARK, urmând apoi câțiva pași simpli. Tariful de parcare este puțin mai ieftin decât cel pe bază de bon, eliberat de taxatoare.

„În ceea ce privește parcările cu taxă, unde exista o taxatoare care elibera un bon pentru locul de parcare ocupat acum este disponibil sistemul de parcare cu plata prin SMS. Sunt mai multe motive pentru care m-am decis să implementez acest sistem modern de plată pentru parcare, ținând cont de faptul că tariful pe care îl percep prin SMS este mai mic decât tariful la plata normală, de 2 lei pe ora de parcare. Este vorba de 1,92 lei pe oră, față de 2 lei pe oră, cât era trecut pe bonul eliberat de către taxatoarele prezente în parcările cu plată din municipiul Târgu Jiu“, a mai spus Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Taxatoarele nu vor fi concediate

Totodată, taxatoarele prezente în acele locuri de parcare nu își vor pierde locul de muncă. Acestea îi vor ajuta pe șoferii târgujieni să plătească taxa cu ajutorul aplicației, după care vor verifica dacă aceștia au plătit sau nu.

„Taxatoarele vor rămâne o periodă de timp pentru a putea să îi instruiască pe șoferii care nu au mai folosit acest sistem. Sunt destui conducători auto care poate nu sunt familiarizați cu aplicația respectivă. Ulterior, taxatoarele vor avea posibilitatea să verifice în sistem dacă mașinile pe care le găsesc în parcările cu plată au achitată taxa prin SMS sau au intrat ilegal în parcare. Taxatoarele vor avea la dispoziție niște dispozitive pentru a verifica modul în care cetățenii din municipiul Târgu Jiu folosesc și plătesc locurile de parcare din parcările cu plată din oraș“, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS