12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus - India suspendă toate trenurile de pasageri

Coronavirus – India suspendă toate trenurile de pasageri

India a decis suspendarea circulației tuturor trenurilor de pasageri cel puțin până la 31 martie, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. În India sunt 425 de cazuri de infectare și opt oameni au murit, dar țara a făcut extrem de puține teste. În celebra gripă spaniolă de la 1918 au murit 18 milioane de locuitori ai Indiei, iar căile ferate au contribuit mult la dezastru, prin propagarea virusului.

Acum, Indian Railways a anunțat că suspendă toate serviciile de pasageri cel puțin până la 31 martie, scrie presa din țara cu 1,33 miliarde de locuitori. Măsura a fost luată și după ce oameni care ar fi trebuit să stea în carantină au fost descoperiți în trenuri.

Un precedent recent este în zona Wuhan din China unde a fost stopată circulația tuturor mijloacelor de transport pentru o perioadă lungă.

Se închide inclusiv rețeaua de trenuri urbane din metropola Mumbai (Bombay) unde 8 milioane de oameni folosesc trenurile în fiecare zi, pe cei aproape 500 km. În cele mai rele cazuri, într-un tren gândit normal pentru 1.800 de oameni în picioare ajung să călătorească într-o aglomerație teribilă și peste 6.000.

India are 115.000 km de cale ferată, peste 7.800 de gări și zilnic 23 de milioane de oameni iau trenul. Rețeaua a fost construită în timpul perioadei coloniale, dar rutele importante au fost modernizate și sunt și segmente destul de lungi cu viteze medii de peste 80 km/h. Pe uriașa rețea indiană circulă zilnic 12.000 de trenuri de pasageri și 7.000 de marfă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS