10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: Gorjenii au dat năvală în supermarketuri în ultima zi fără restricții de circulație

Coronavirus: Gorjenii au dat năvală în supermarketuri în ultima zi fără restricții de circulație

Locuitorii municipiului Târgu Jiu au dat năvală duminică în supermarketurile din municipiu.

Încă de la primele ore ale dimineții, cetățenii din municipiu și din localitățile limitrofe s-au trezit pentru a merge la cumpărături. Gestul a fost determinat de anunțul autorităților cu privire la instituirea unor restricții mai dure legat de circulația persoanelor în localități. Astfel, dat fiind acest fapt, locuitorii municipiului au plecat de dimineață la magazine cu gândul să își facă provizii pe mai multe zile și să evite ieșirea din locuințe în perioada următoare, pentru a nu fi luați la întrebări de către autoritățile din poliția locală, jandarmerie sau din poliția națională.

Cozi de peste 100 de metri la supermarketuri

Cea mai aglomerată zonă din municipiul Târgu Jiu a fost ieri, cea de sud. Aici se află majoritatea marilor supermarketuri și mall-ul din oraș. A fost ultima ocazie de a face cumpărături și la magazinele nealimentare din incinta mall-ului, dat fiind faptul că inclusiv aceste unități vor avea lacătul pe ușă, cu excepția magazinelor alimentare din incintă. În ceea ce privește cumpărăturile făcute, gorjenii s-au orientat, în special către produsele de panificație, fructe, legume și carne.

Se găsește din ce în ce mai greu făina în marile magazine alimentare și în supermarketuri. Drojdia a dispărut, de asemenea. Mai poate fi găsit orezul și mălaiul. Nici uleiul nu lipsea duminică de pe raftul magazinelor alimentare. Mai sunt magazinele de cartier, unde aglomerația nu este la fel de mare, dar nu pot intra foarte multe persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS