11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia suspendă orice activitate considerată neesențială

Italia suspendă orice activitate considerată neesențială

Italia ia noi măsuri restrictive după un nou record negativ, aproape 800 de morți în 24 de ore şi suspendă practic orice activitate considerată neesențială. Și în Spania greul abia urmează, a avertizat premierul țării după 5 mii de nou infectați într-o singură zi. Astăzi a fost anunțată și prelungirea cu încă 2 săptămâni a stării de urgență. Printre cei mai noi pacienți confirmați sunt și 2 angajați ai Ambasadei României la Madrid, care și-a suspendat activitatea.

Regiunea Lombardia, unde a apărut noul coronavirus în Italia, este închisă de pe 8 martie. Chiar și așa până acum acolo au murit peste 3 mii de oameni.

De astăzi au fost impuse noi restricții: se interzic orice activități sportive sau recreative în aer liber, chiar și făcute individual, se închid toate piețele și este interzisă folosirea aparatelor pentru sucuri și dulciuri.

La Bergamo, un oraș grav lovit, poliția a făcut un nou apel la oameni să respecte măsurile.

Și nu doar Lombardia intra într-o nouă perioadă de restricții. Toate fabricile din Italia își închid porțile.

Cel mai mare lanț de supermarketuri din Italia s-a adaptat imediat și a făcut un pas în plus. În toate magazinele, clienților li se ia temperatura la intrare.

Situația dramatică din Italia a mobilizat și alte state. China trimite milioane de măști și teste în Peninsulă, armata rusă va ajuta cu echipamente, iar din Cuba zeci de medici au plecat în Italia pentru a-și ajuta colegii excedați de numărul uriaș de bolnavi.

În Italia sunt peste 53 de mii de cazuri confirmate de infectare cu noul tip de coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS