17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosar penal și amendă pentru șoferul care a adus sicriul cu femeia din Maramureș moartă în Italia

Dosar penal și amendă pentru șoferul care a adus sicriul cu femeia din Maramureș moartă în Italia

Șoferul care a adus în țară sicriul cu femeia de 80 de ani din orașul Borșa, județul Maramureș, moartă în Italia în urma infectării cu noul coronavirus, are dosar penal și a fost amendat cu 4.900 de lei pentru că după ce a revenit în țară a refuzat, în prima fază, să intre în carantină, potrivit hotnews.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că șoferul a refuzat, inițial, să stea în carantină, dar în urma intervenției autorităților a înțeles situația și s-a conformat.

„Șoferul care a adus în orașul Borșa cele două sicrie din Italia, printre care și cel al femeii de 80 de ani decedată în această țară în urma infectării cu noul coronavirus, a fost amendat cu 4.900 de lei și i s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Din primele informații, după ce a revenit în țară, șoferul a refuzat să intre în carantină, dar în urma intervenției autorităților a înțeles situația și a intrat în carantină”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș.

Ce a declarat primarul orașului Borșa, Sorin Timiș:

Primarul orașului Borșa, Sorin Timiș, a declarat, la rândul său, că șoferul care a efectuat transportul mortuar a venit din Italia, din zona roșie, și trebuia, obligatoriu, plasat în carantină timp de 14 zile. „El a refuzat, inițial, spunând că are treabă, că are de lucru, că el stă acasă, dar până la urmă a fost dus forțat în carantină de polițiști și jandarmi”, a precizat Timiș.

Primul cetăţean român care a murit de coronavirus în Italia

Femeia de 80 de ani din comuna Borşa, judeţul Maramureş, primul cetăţean român care a murit de coronavirus în Italia, a fost adusă în ţară de membrii familiei, alături de sora sa, de asemenea decedată, fără implicarea autorităţilor române.

După ce Ministerul de Externe le-a spus că repatrierea trupului neînsuflețit nu intră în atribuțiile sale, familia femeii decedate în Italia a hotărât să acționeze pe cont propriu, a scris Recorder.ro. Dricul a stat șase ore în vamă până când autoritățile s-au hotărât ce să facă. „S-a organizat un convoi special, cu echipaj de poliție și de jandarmi care să-l însoțească până la Borșa.

Unul dintre sicrie, în care se găsea femeia decedată de coronavirus, era sigilat, a venit cu sigiliu la frontieră. Dar n-au anunțat pe nimeni dinainte că vin!”, declara Radu Bud, prefectul județului Satu Mare. Transportul a ajuns la Borșa joi seară, escortat de poliție și de jandarmi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS