14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate129 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

129 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Un număr de 129 de dosare penale au fost întocmite până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod penal, informează, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, Poliţia a aplicat 520 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

„În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 43 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 33 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Irlanda, unul în Tunisia şi unul în Franţa. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 8 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 7 în Italia şi unul în Franţa, au decedat”, afirmă GCS.

Totodată, GCS le reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Până la data de 21 martie 2020, au fost raportate 121.061 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS