6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCoronavirus. Șeful Secției ATI de la SJU Craiova: ”Linia între viață și moarte de mult timp nu a mai fost atât de subțire”!

Coronavirus. Șeful Secției ATI de la SJU Craiova: ”Linia între viață și moarte de mult timp nu a mai fost atât de subțire”!

Șeful Secției de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Craiova, dr Marius Novac atrage atenția cetățenilor să stea în case în această perioadă de infectare cu coronavirus. ” Linia între viață și moarte de mult timp nu a mai fost atât de subțire ”, este mesajul medicului craiovean.

Doctorul Marius Novac își începe mesajul către populație atrăgând atenția asupra ce este în prezent în Italia, spunând că este un masacru.

” Nu vă place să stați în casă?În Italia nu e o simplă gripă! E un masacru, e un război, un infern în care nu răsună muzică, ci sunetul clopotelor și sirenele ambulanțelor. Avem părinți, avem bunici. Aveți grijă de ei. Aveți grijă de voi!”, a spus șeful ATI din cadrul SJU Craiova.

Medicul face apel la solidaritate

Doctorul Marius Novac a subliniat că ”linia între viață și moarte de mult timp nu a mai fost atât de subțire. Suntem în cel mai dur război pe care îl ducem. Suntem în războiul în care nu ne cunoaștem pe deplin oponentul. O mulțime de informații a conturat silueta unui tratament. Până la vaccin…încă este un drum lung! Suntem pe cont propriu. Suntem doar noi”.

Șeful secției de Terapie Intensivă din cadrul SJU Craiova face apel la solidoartitate.
”Suferim. Suferim când pierdem pe cineva drag. Este în natură noastră să fim egoiști. Aici ne-a adus societatea. Acesta este un exercițiu de altruism, e un exercițiu al umanității, să fim solidari! Să avem grijă unii de alții!
Da! Suntem între știință și Dumnezeu. Suntem într-o panoplie de vise din care trebuie să alegem realitatea. Realitaea, din păcate, este dura, e greu de acceptat. Dar numai împreună, printr-o solidaritate extremă, putem alege viață, sănătatea! ”, a mai spus medicul Marius Novac.

”Nu putem stopa un virus închizând granițele”

Medicul mai atrage atenția că închiderea granițelor nu poate stopa virusul.

”Este iluzoriu să credem că putem stopa un virus închizând granițele. Putem face asta doar realizând că asta e o amenințare nu pentru țară, ci pentru întreagă omenire! Avem nevoie de colaborare, avem nevoie de uniune și solidaritate.
Este important să oferim informații corecte populației pentru că această să știe să ia deciziile corecte și pentru a nu se ajunge la o metodă totalitară de impunere a măsurilor”, a conchis șeful secției de ATI din cadrul SJU Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS