17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1.500 de români vor fi aduşi din Italia, la Mamaia. Președintele CJ Constanța acuză Guvernul de iresponsabilitate

1.500 de români vor fi aduşi din Italia, la Mamaia. Președintele CJ Constanța acuză Guvernul de iresponsabilitate

Prefectura Constanţa a anunţat sâmbătă că autorităţile au dispus ca începând de sâmbătă, aproximativ 1.500 de români „captivi în Italia” să fie repatriaţi cu mai multe aeronave care vor ateriza pe Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu”.

Transportul umanitar este realizat de Ministerul Afacerilor Externe şi aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi de şeful DSU, Raed Aarafat.

Românii repatriaţi ar urma să fie duşi automat în carantină în mai multe hoteluri din staţiunea Mamaia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, a criticat dur decizia Guvernului şi a transmis, printr-o postare pe Facebook, că judeţul Constanţa nu are capacitatea medicală – număr de paturi, teste, echipamente – pentru un asemenea flux de oameni.

„Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare într-o situaţie atât de gravă – conduce la o criză sanitară şi umanitară. Este un act iresponsabil, fără precedent!”, a scris Horia Ţuţuianu.

Acesta a făcut apel la Guvern şi la preşedintele ţării să nu transforme Constanţa într-un judeţ izolat.

„Fac apel la preşedintele Iohannis, la Guvernul României să ia măsurile care se impun şi să nu transforme Constanţa într-un judeţ izolat. Oamenii trebuie triaţi epidemiologic şi transportaţi în mod asistat în judeţele de unde provin”, a mai scris şeful Consiliului Judeţean Constanţa.

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa este unul dintre cele 7 centre din România în care pot fi tratate persoanele infectate cu Coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS