25.3 C
Craiova
miercuri, 4 august, 2021
Știri de ultima orăActualitateStreinu Cercel: Un vaccin experimental pentru coronavirus făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România și testat în aproximativ o lună

Streinu Cercel: Un vaccin experimental pentru coronavirus făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România și testat în aproximativ o lună

Un vaccin experimental pentru coronavirus făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România și testat pe grupe de persoane, în termen de aproximativ o lună, a declarat vineri, la Antena 3, managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, informează Hotnews.

  • ”Și în SUA, și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli infecțioase Matei Balș, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin.
  • Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. (…) S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea, avem nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele.
  • Vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare și după avizul agenției. (…) Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie”, a declarat Cercel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Iohannis: Eventualele restricții pentru persoanele nevaccinate nu rezolvă probleme

Eventualele restricții pentru persoanele nevaccinate, precum limitarea accesului în...

ȘTIRI GdS