Acasă Actualitate Compania de transport local din Slatina suspendă cursele în municipiu

Compania de transport local din Slatina suspendă cursele în municipiu

-

Compania de transport local Loctrans SA, aparținând Primăriei Municipiului Slatina, a luat decizia de a suspenda cursele din oraș, pentru a limita riscul răspândirii Covid-19, în schimb a dislocat mijloace suplimentare către zona industrială, pentru transportul angajaților firmelor care încă nu și-au suspendat activitatea.

Cursele folosite preponderent de persoanele de vârsta a treia se suspendă, începând de vineri, în municipiul Slatina, până pe 16 aprilie, când situația va fi reevaluată. De zile întregi, de altfel, spune directorul Loctrans SA, Cătălin Grecu, autobuzele circulau mai mult goale, vârstnicii înțelegând că se expun unui risc enorm dacă folosesc transportul în comun și evitând.

Muncitorii care merg în fiecare zi către zona industrială vor avea, în schimb, la dispoziție mai multe autobuze, tocmai pentru a putea circula păstrând între ei o distanță de siguranță, a mai spus Grecu.

Iată care sunt modificările stabilite în programul Loctrans:


• Menținerea și suplimentarea curselor ce deservesc platforma industrială Slatina (Prysmian, TMK, Pirelli, Bekaert, ALRO etc.), liniile 1A, 1B, 1C, 5B și 4 – aferente schimburilor 1, 2 și 3 ale angajaților; Această măsură de suplimentare are ca scop facilitarea distanței recomandate dintre pasageri.
• Menținerea parțială a curselor liniei 1(DSV) – 4 curse, orele 7:15 ; 8:05; 15:55 ; 17:00;
• Menținerea parțială a liniei 3 – 2 curse , orele 6:40, 16:00 (curse ce deservesc agenții economici din zonă)
• Suspendarea temporară a curselor de pe liniile: 1, 2, 3, 4 și 5, cu excepția celor menționate în prealabil;
• În această perioadă, SC LOCTRANS SA va emite și elibera doar abonamente pentru salariații operatorilor economici din platforma industrială Slatina la punctul de lucru din bulevardul A.I. Cuza numărul 22, bloc FA21, PARTER.
• Dispeceratul va funcționa 24/24 h la sediul societății din strada Crișan nr. 33.

„Reiterăm faptul că această modificare a programului de transport pe o perioadă determinată are la bază doar considerente sociale, respectiv protejarea călătorilor în vederea combaterii răspândirii virusului COVID-19. Totodată, SC LOCTRANS SA va face eforturi nemijlocite pentru a asigura securitatea autovehiculelor din parcul auto prin dezinfectarea acestora şi securizarea personalului propriu“, au transmis reprezentanții Loctrans.

ȘTIRI VIDEO GdS