18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntibiotice Iaşi ajută IRO şi Institutul "Matei Balş" cu bani şi medicamente

Antibiotice Iaşi ajută IRO şi Institutul „Matei Balş” cu bani şi medicamente

Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”din Bucureşti, principalul pol pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19, va primi din partea Antibiotice Iaşi suma de 250.000 lei, alţi 50.000 lei fiind donaţi Institutului Regional de Oncologie, informează Agerpres.

„În acest context pandemic cu care nu ne-am mai întâlnit până acum se impun măsuri excepţionale. Suntem un producător român de medicamente şi vom avea întotdeauna grijă de români, iar acum ne exprimăm întreaga disponibilitate să ajutăm sistemul de sănătate să procure resursele necesare pentru a face faţă suprasolicitărilor ce vor urma. Antibiotice, la momentul de faţă, nu a întrerupt procesele de fabricaţie şi îşi propune să asigure cu medicamente orice solicitare venită din partea spitalelor din toată ţara, mai ales dacă acestea se confruntă cu rupturi de stoc pentru medicamente de urgenţă”, a declarat directorul general Antibiotice Iaşi, Ioan Nani.

Anunţul producătorului de antibiotice vine la o zi după ce compania a donat 300.000 de lei şi medicamente unui număr de şapte spitale din municipiul Iaşi.

Ca producător român de medicamente, Antibiotice Iaşi are o tradiţie de aproape 65 de ani, fiind principalul furnizor de antiinfecţioase pentru spitalele din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS