14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajații CEO se plâng de lipsa dezinfectanților și neigienizarea mijloacelor de transport

Angajații CEO se plâng de lipsa dezinfectanților și neigienizarea mijloacelor de transport

Angajații Complexului Energetic Oltenia se tem să nu fie infectați cu coronavirus și spun că nu se face destul pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Nelu Roșca, liderul de sindicat din cadrul Carierei Roșiuța, a declarat că a cerut în mai multe rânduri în ultimele zile administrației măsuri mai dure pentru a preveni apariția coronavirusului. Nelu Roșca a spus că nu sunt dezinfectanți suficienți pentru igienizarea mâinilor și a mijloacelor de transport. De asemenea, în sălile de apel se intră tot în număr mare, în ciuda faptului că există indicații pentru a evita ședințele colective la intrarea în șut, în carierele miniere.

Acest lucru nu se respectă peste tot, spune liderul de sindicat, și există pericolul apariției coronavirusului. Complexul Energetic Oltenia are aproape 13.000 de salariați în județele Gorj, Dolj și Mehedinți. Sunt puncte de lucru cu aglomerare mare de personal. Este vorba de carierele miniere în mod special.

Vrea mai mulți dezinfectanți

Nelu Roșca a spus că este nevoie să se intervină urgent, până când nu vor apărea cazuri de COVID 19 la Complexul Energetic Oltenia. „Nu sunt dezinfectanți în cantitate suficientă, nu sunt igienizate mașinile, este în continuare multă lume în sălile de apel, intră toți. Dezinfectanții nu sunt în cantitate suficientă pentru toți angajații. Oamenii se tem. Poate că este nevoie să se insiste cu igienizarea mijloacelor de transport, a mâinilor. Dacă se întârzie zilnic o oră nu este ceva grav. Deja avem reacții din partea colegilor. Unora li s-au întors copiii și nevestele din afara țării. Oamenii se feresc de cei care au rudele întoarse acasă. A fost acum două zile o reacție dură a colegilor față de un coleg al cărui copil a venit din Portugalia. Nu este normal ca administrația să nu vegheze cum se implementează măsurile. Credeam că va fi un Comitet de supraveghere pentru coronavirus la nivelul administrației. Ei stau baricadați în birouri. Unii au declarat că nu îi mai interesează ba că vor pleca, ba că intră în concediu. Nu se poate să tratăm cu superficialitate o astfel de situație și în Stare de Urgență. Din câte ştiu eu, colegul cu fiul venit din Portugalia a rămas până la urmă la domiciliu, apoi a mai fost un caz similar la Jilț. Sper să se ia o decizie cu dezinfecțiile. Eu nu vreau să am pe conștință oameni, pentru că nu am vreo pârghie, pentru a lua vreo măsură. Fac apel să trateze lucrurile cu seriozitate. S-a decis acum câteva zile de către administrație să se intre prin rotație între 5 și 10 zile de concediu. Primii și-au luat șefii. Este vorba de cei din Direcția Minieră. Nu se poate așa ceva. Șeful părăsește ultimul corabia“, a declarat Nelu Roșca.

Ce măsuri a anunțat administrația

Administrația Complexului Energetic Oltenia a anunțat că la nivelul companiei a fost aprobat un plan de protecție cu măsuri care trebuie implementate: „În contextul epidemiologic actual generat de riscul infectării cu coronavirus, inclusiv la nivelul CE Oltenia se desfășoară un plan de protecție aprobat de conducerea companiei, în concordanță cu legislația națională și măsurile stabilite la nivel guvernamental. Pentru menținerea condițiilor de siguranță a propriilor angajați, se respectă toate măsurile de prevenire și de protecție, de la cele preventive de igienă, până la acordarea unei perioade de repaus, anterior începerii activității, pentru salariații care s-au deplasat sau au avut contact cu persoane venite din zonele înregistrate cu risc de infectare, din afara țării, în așa fel încât să se reducă la minimum riscul de contaminare pentru personalul activ. Respectivii salariați se află în autoizolare preventivă sau recomandată“, potrivit administrației Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS