17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVânzarea de paracetamol, restricționată în Franța și Marea Britanie

Vânzarea de paracetamol, restricționată în Franța și Marea Britanie

Vânzarea de paracetamol, recomandat pentru a combate simptomele cauzate de coronavirus este, mai nou, restricţionată în farmaciile din Franţa şi Marea Britanie.

Paracetamolul nu se mai poate cumpăra nici pe internet. Doar farmaciștii îl pot vinde, dar cu măsură: o cutie pentru o persoană fără simptome şi două cutii în caz de febră sau de dureri.

Vânzările de ibuprofen și aspirină au fost, de asemena, sistate în mediul online din Franța.

Farmaciile şi supermarketurile din Olanda au început şi ele limitarea vânzărilor de paracetamol din cauza penuriei apărute pe piaţă, după ce numeroşi olandezi şi-au făcut stocuri de medicamente în urma temerilor legate de pandemia de coronavirus.

Cel mai mare lanţ de farmacii din Regatul Unit, care i-a aprovizionat pe britanici cu cele necesare de-a lungul a două războaie mondiale , dar și a epidemiei de gripă spaniolă, însă ce se întâmplă în aceste zile e o provocare fără precedent. Asemenea afișe au devenit familiare în toată lumea, la fel și rafturile goale.

Şi alte produse, vitaminele, se vând rapid, cee ce înseamnă că tirurile fac non-stop curse de trei ore dus și trei ore întors către uriașul depozit situat la nord de Londra. Nu stocurile sunt problema, ci livrarea mărfii în farmacii. Compania a angajat șoferi în plus, atât pentru perioada determinată, cât și nedeterminată.

Ca și alți distribuitori, lanţul de farmacii a început să limiteze cantitatea de produse pe care o poate cumpără un singur client. Dar nici măcar această măsură nu a diminuat frustrarea oamenilor.

Experţii în traumă spun că în timpul acestei pandemii, oamenii trebuie să țină piept unor impulsuri psihologice foarte puternice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS