14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOperatorii de salubritate, obligați să igienizeze punctele de colectare

Operatorii de salubritate, obligați să igienizeze punctele de colectare

Operatorii de salubritate din Târgu Jiu și din județul Gorj sunt obligați să igienizeze periodic punctele de colectare și mașinile pentru ridicarea gunoiului.

Având în vedere situația epidemiologică determinată de Covid-19, în temeiul prevederilor Legii nr. 101 din 2006 privind serviciul de salubrizare a localităților, dar și a Contractului-cadrul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a localităților prin concesiune-activitatea de colectare și transport deșeuri, încheiat la nivelul municipiului Târgu Jiu, Poliția Locală Târgu Jiu a notificat SC POLARIS M HOLDING SRL, cu privire la obligația de a lua măsurile necesare privind igienizarea și dezinfecția tuturor punctelor de colectare a deșeurilor menajere.

Este vorba în special de coșurile de inserție prevăzute cu sistem de rabatare a capacului și mâner, aferente platformelor subterane, amplasate pe raza municipiului Târgu Jiu.

Igienă și pentru mașinile de la Salubritate

Totodată, polițiștii le recomandă tuturor cetățenilor să respecte normele privind depozitarea deșeurilor menajere și să utilizeze platformele respective cu maximă prudență, prin evitarea contactului direct neprotejat, al mâinilor, cu mânerul recipientelor. Măsuri vor fi luate și pentru igienizarea mașinilor de transport al gunoiului.

„Am luat legătura cu toți operatorii de salubrizare din județ pentru a vedea dacă sunt probleme cu colectarea deșeurilor menajere în această perioadă. Activitatea se desfășoară normal și se respectă graficele de colectare. În același timp, toți operatorii își dezinfectează mașinile de salubrizare. Este o măsură obligatorie pentru că este vorba de deșeuri și se dorește limitarea infecțiilor și chiar stoparea acestora. Trebuie acționat pe toate planurile pentru a nu avea persoane infectate și acestea să poată transmite coronavirusul. Fiecare trebuie să își facă datoria“, a declarat Luis Popa, directorul Serviciului Județean pentru Gestionarea Deșeurilor Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS