14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis cere diasporei să nu vină în România de sărbătorile pascale

Klaus Iohannis cere diasporei să nu vină în România de sărbătorile pascale

Președintele Klaus Iohannis a cerut joi românilor din diaspora să nu vină în țară cu ocazia sărbătorilor pascale. „Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători”, a spus Klaus Iohannis, într-o videoconferință cu premierul, cu ministrul Afacerilor Interne, cu prefecții și cu șefii instituțiilor publice deconcentrate pe tema gestionării epidemiei COVID-19.


„Un cuvânt doresc să spun și despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?”, a avertizat șeful statului, care le-a cerut autorităților să transmită „pe toate canalele”:

  • „Românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc”.

Klaus Iohannis a admis că România se află „într-o situație destul de complicată” și, deși avem astăzi mai puțin de 300 de cazuri confirmate, „vom avea mai multe cazuri”. „Acest lucru este clar, ne spun experții că boala se va extinde în continuare”.

Citiți continuarea pe hotnews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS