24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateImagini din locul unde Armata face un spital mobil pentru bolnavii de coronavirus

Imagini din locul unde Armata face un spital mobil pentru bolnavii de coronavirus

-

Un spital mobil containerizat de nivel ROL 2 este amenajat în prezent de către Ministerul Apărării Naționale la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni, pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de coronavirus. Spitalul mobil containerizat ar urma să fie gata în cinci zile și va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.


Lucrările la spitalul mobil au început miercuri, unitatea va fi operațională administrativ în cinci zile, iar din punct de vedere medical va fi gata după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare.

Joi forțe si mijloace puse la dispoziție de Batalionul 96 Geniu din Bucureşti au executat lucrări de amenajare genistică a unui teren, în timp ce s-a declanșat deplasarea formațiunii medicale ROL 2 de la sediul Bazei 2 Logistică ”Valahia” din Ploiești către Institutul ”Ana Aslan” din București.

Potrivit MApN, formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Această unitate spitalicească a mai fost instalată pentru situaţii reale, doar o singură dată, tot în incinta spitalului Ana Aslan, în anul 2015, atunci fiind pregătit pentru eventuale cazuri de Ebola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:15:10

Ivaylo Petev şi Mihai Căpăţînă au prefaţat meciul „U”...

Universitatea Craiova şi Rapid se întâlnesc sâmbătă, de la...

ȘTIRI GdS