1.1 C
Craiova
miercuri, 13 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Imagini din locul unde Armata face un spital mobil pentru bolnavii de coronavirus

Imagini din locul unde Armata face un spital mobil pentru bolnavii de coronavirus

-

Un spital mobil containerizat de nivel ROL 2 este amenajat în prezent de către Ministerul Apărării Naționale la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni, pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de coronavirus. Spitalul mobil containerizat ar urma să fie gata în cinci zile și va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.


Lucrările la spitalul mobil au început miercuri, unitatea va fi operațională administrativ în cinci zile, iar din punct de vedere medical va fi gata după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare.

Joi forțe si mijloace puse la dispoziție de Batalionul 96 Geniu din Bucureşti au executat lucrări de amenajare genistică a unui teren, în timp ce s-a declanșat deplasarea formațiunii medicale ROL 2 de la sediul Bazei 2 Logistică ”Valahia” din Ploiești către Institutul ”Ana Aslan” din București.

Potrivit MApN, formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Această unitate spitalicească a mai fost instalată pentru situaţii reale, doar o singură dată, tot în incinta spitalului Ana Aslan, în anul 2015, atunci fiind pregătit pentru eventuale cazuri de Ebola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

De ce zace abandonat cartierul chinezesc din Craiova

Cartierul de locuințe de pe strada Caracal din municipiul Craiova zace și în prezent în stadiul în care a fost abandonat de firma Shandong Ningjian, în primăvara anului 2017.

ȘTIRI GdS

De ce zace abandonat cartierul chinezesc din Craiova

Cartierul de locuințe de pe strada Caracal din municipiul Craiova zace și în prezent în stadiul în care a fost abandonat de firma Shandong Ningjian, în primăvara anului 2017.
00:01:23

Stradă sub ape

O stradă din Craiova este acoperită de ape. Pe zeci de metri buni carosabilul și trotuarele sunt sub apă. Până și mașinile trec cu...

Asociațiile de proprietari cu datorii rămân de azi fără...

Asociațiile de proprietari cu datorii rămân de azi fără căldură. Acestea urmau să fie debranșate marți, 12.01.2021, dar au mai fost păsuite o zi...

76% din pacienții Covid au simptome și la 6...

Mai mult de trei sferturi dintre pacienții cu COVID-19 prezintă cel puțin un simptom activ, la șase luni după ce au avut primele manifestări...

Predați autorităților din Italia pentru jafuri în formă agravantă

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus predarea către autoritățile din Italia a doi bărbați din Mehedinți. Aceștia sunt acuzați că, în primăvara anului 2020, ar fi fost implicați în trei jafuri comise în localitățile italiene Cesiomaggiore, Sedico și Romano d'Ezzelino. Prejudiciul total a fost calculat de autoritățile italiene la aproape 150.000 de euro. Ieri, pe 12 ianuarie, instanța a prelungit mandatele de arestare emise pe numele celor doi suspecți.

IJJ Gorj a prezentat bilanțul pe 2020

Activitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj în anul 2020” a fost prezentată marți la sediul instituției. La această activitate au participat Cosmin...