17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajații de la spații verzi, pe teren și în pandemia de coronavirus

Angajații de la spații verzi, pe teren și în pandemia de coronavirus

RAADPFL Craiova a scurtat programul de lucru cu publicul al angajaților și a suspendat audiențele, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu coronavirus. În schimb, activitățile de îngrijire și înfrumusețare a spațiilor verzi se desfășoară în continuare după programul anterior. Angajații de la spații verzi lucrează în echipe care sapă, plantează flori și udă. Reprezentanții regiei spun că, pentru aceștia, a fost făcut un set de reguli stricte. Una dintre reguli este să stea la o distanță de 1,5 metri între ei. În practică, însă, regula nu este luată în seamă tot timpul.

Mesajul venit din partea autorităților în plină pandemie de coronavirus a fost să stăm în case. În Craiova însă în parcuri și grădini, angajații de la spații verzi lucrează de zor, în echipe și desfășoară activitatea specifică sezonului de primăvară. În Grădina Botanică, de exemplu, au fost plantate zambile, lalele și activitatea continuă. Ieri de dimineață, încă de la prima oră, angajații de la spații verzi erau grupați la săpat, alții la udat de flori și gazon. Chiar dacă nu ne mai putem bucura de frumusețea amenajărilor peisagistice, fiind limitată deplasarea în această perioadă de pandemie, reprezentanții RAADPFL Craiova spun însă că nu au oprit activitatea pentru spațiile verzi, dar că au impus reguli de lucru.

”Toți șefii de formații din cadrul Secției Zone Verzi au fost informați cu privire la modul în care angajații trebuie să își desfășoare activitatea, păstrând distanța de minimum 1,5 m între ei“, se precizează într-un comunicat al RAADPFL Craiova. Regula nu este mereu respectată nici în pauze și nici în plină activitate.

Cu mănuși și monitorizați de medic

Reprezentanții RAADPFL Craiova au mai precizat că au pus la dispoziția angajaților dezinfectante. În plus, de două ori pe zi aceștia trebuie să fie vizitați de medicul de medicina muncii pentru a le monitoriza starea de sănătate.

„Toți șefii de formații (sectoare) au primit dezinfectante pentru mâini pentru angajații din subordine și li s-au adus la cunoștință regulile pe care trebuie să le respecte. Mai mult decât atât, la nivelul RAADPFL a fost achiziționat un termometru special (termoviziune), iar medicul de medicina muncii din cadrul instituției se deplasează de două ori pe zi la toate punctele de lucru pentru a monitoriza starea de sănătate a angajaților noștri“, se mai arată în comunicatul RAADPFL Craiova.


Activități diminuate sau suspendate la sediul RAADPFL Craiova


La sediul RAADPFL Craiova au fost luate măsuri menite să reducă interacţiunea cu publicul. Audiențele au fost suspendate pe perioadă nedeterminată, iar programul cu publicul – redus la două ore.

„Ca urmare a Dispoziţiei MAI – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – nr. 531/14.03.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu coronavirusul Covid 19, Comitetul de Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul RAADPFL Craiova a luat următoarele decizii: audiențele au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată. Programul cu publicul, în ceea ce priveşte interacţiunile cu birourile din cadrul RAADPFL, se va modifica şi va fi între orele 10.00 – 12.00. Acesta se va menţine până la noi dispoziţii”, se mai arată în comunicat.

Casieria RAADPFL Craiova, mutată

A fost mutată și casieria. ”Casieria centrală se va muta. Aceasta nu va mai fi în mijlocul holului, ci într-o încăpere din capătul opus intrării principale, cu acces prin partea laterală a clădirii. Registratura va funcţiona lângă casieria centrală. Măsurile legate de mutarea casieriei şi registraturii au fost luate pentru ca toți cetățenii veniţi din afara instituţiei să nu mai circule şi să nu mai staţioneze pe holul interior. La registratură şi casierie pompe funebre va rămâne program normal de lucru cu publicul: 8.00 – 16.00“, se mai arată în sursa citată.

Măsuri au fost luate și la alte puncte de lucru.„Ca urmare a măsurilor generale, valabile pe teritoriul național, pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus începând de pe 17 martie au fost suspendate toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive în Sala Polivalentă din Craiova, dar și la Centrul Multifuncțional“, anunță reprezentanții RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS