6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul a preluat dosarul românului care a venit din Spania, deşi era infectat cu coronavirus

Parchetul a preluat dosarul românului care a venit din Spania, deşi era infectat cu coronavirus

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a înregistrat miercuri dosarul penal deschis de poliţişti pe numele cetăţeanului român care a venit marţi de la Madrid cu un avion în care erau 60 de pasageri, deşi ştia că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

„Vă informăm că astăzi, data de 18.03.2020, în evidenţele unităţii a fost înregistrat dosarul penal nr. 2092/P/2020, având ca obiect săvârşirea de către numitul N.L., domiciliat în Bucureşti, sector 5, a infracţiunii prev. de art. 352 alin. 1 C.p.. La data de 17.03.2020, acesta s-a deplasat pe relaţia Madrid – Bucureşti Otopeni cu avionul companiei Ryanair FR 2513, deşi în prealabil, fusese depistat de către autorităţile sanitare spaniole ca fiind purtător al virusului COVID-19, existând astfel riscul de a transmite virusul tuturor persoanelor cu care a intrat în contact.

Dat fiind că, la momentul controlului frontalier efectuat la intrarea pe teritoriul României, N. L. a prezentat documentele medicale emise de către autorităţile spaniole din care rezulta contaminarea cu virusul COVID-19. Acesta a fost preluat de îndată de către reprezentanţii DSP Bucureşti şi condus la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ din Bucureşti. Bărbatul se află în stare de carantină. În cauză, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 17.03.2020, a fost începută urmărirea penală in rem, sub aspectul săv. infracţiunii prev. de art. 352 alin. 1 C.p.”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Procurorii precizează că, în prezent, se efectuează diligenţe în vederea identificării şi testării medicale a tuturor persoanelor cu care românul venit din Spania a interacţionat pe durata deplasării sale.

Iniţial, Poliţia de Frontieră a deschis un dosar penal în acest caz pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Românul infectat nu a respectat recomandarea autorităţilor spaniole de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS