28 C
Craiova
duminică, 5 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Circulația unor trenuri internaționale se suspendă

Circulația unor trenuri internaționale se suspendă

CFR Călători suspendă temporar circulația unor trenuri în trafic internațional, în vederea combaterii răspândirii infecției cu Covid-19.

Începând cu data de 17 martie, de comun acord cu administrația feroviară din Bulgaria, CFR Călători suspendă circulația trenurilor internaționale în relația cu Bulgaria, astfel:

·       1095/1094 București Nord – Videle – Giurgiu Nord – Ruse și retur.

·       trenurile 1090/1091 vor circula numai pe relația Craiova – Golenți și retur.

În ceea ce priveșeste traficul feroviar de călători dintre România și Ungaria, începând de mâine, 17.03.2020 se suspendă trenurile care asigură traficul local de frontieră cu acces prin Episcopia Bihor:

·       364 Oradea – Puspokladany

·       365 Puspokladany – Oradea

·       368 Salonta – Puspokladany

·       369 Puspokladany – Salonta

Între România și Republica Moldova,  prin  decizia comună cu Calea Ferată din Moldova se suspendă temporar ciculația următoarelor trenuri prin punctul de frontieră Ungheni:

·       401 Chișinău – Iași – București

·       402 București – Iași – Chișinău

·       1061/1062/1063/1064 Iași – Ungheni și retur

Ultimele trenuri care vor circula sunt:

·       402 București Nord (plecare astăzi, 16.03.2020, ora 19.12) –  Iași – Ungheni – Chișinău.

·       1061 Ungheni ( plecare mâine, 17.03.2020, ora 7.16) – Iași

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile menționate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie.

În cazul legitimațiilor de călătorie cumpărate pentru această perioadă la trenurile internaționale aflate în circulație și se dorește renuntarea la călătorie, restituirea tarifelor legitimațiilor se efectuează conform reglementărilor internaționale în vigoare, aduse la cunoștința pasagerilor la momentul cumpărării. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Internațional / Informații de călătorie.

În funcție de evoluția situației, în concordanță cu măsurile luate și de celelalte administrații feroviare din țările vecine, graficul de circulație poate include suspendarea și altor trenuri internaționale.

Înainte de efectuarea călătoriei pasagerii să se informeze despre posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilorpe www.cfrcalatori.ro secțiunea Trafic internațional / Mers tren internațional.

CFR Călători solicită pasagerilor săi respectarea atât a setului de reguli de igienă și comportament emis de Ministerul Sănătăţii în vederea restrângerii răspândirii infecției cu Covid-19 și a efectelor acesteia pe teritoriul ţării noastre, cât și respectarea deciziilor luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și organele competente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Razii de amploare în Oltenia

Sute de poliţişti, jandarmi şi alte organe...

ȘTIRI GdS

Razii de amploare în Oltenia

Sute de poliţişti, jandarmi şi alte organe de control din Oltenia au verificat centrele comerciale , pieţele, târgurile, terasele şi alte locuri...

Liga 1 / Poli Iaşi – Sepsi 3-1. Moldovenilor...

Formaţia Poli Iaşi a reuşit să-şi adjudece toate cele trei puncte puse în jocul susţinut duminică, pe teren propriu, în compania echipei...

Copil, ars în incendiu, transportat cu elicopterul la Spitalul...

Un băiat de 10 ani a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean din Craiova după ce casa în care locuia,...

Chelsea s-a distrat cu Watford şi a urcat din...

Chelsea s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, în fața echipei Watford, în etapa a 33-a din Premier League....

Coronavirus: 391 de infectaţi noi şi 19 morţi dintre...

Alte 391 de cazuri noi de coronavirus în România au fost anunțate astăzi de către Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total al...

Gabriela Ruse s-a impus la Winners Open. Victorie în...

Elena Gabriela Ruse a câştigat, duminică, turneul demonstrativ de tenis Winners Open de la Cluj-Napoca, după ce a învins-o în finală pe...