16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproximativ 3.500 de români sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria

Aproximativ 3.500 de români sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria

Aproximativ 3.500 de români, între care familii cu copii mici, sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria după ce Budapesta a decis să închidă frontiera. Oamenii spun că așteaptă încă de luni seară o soluție. Ministerul român de Externe a transmis că Bogdan Aurescu a cerut autorităților ungare măsuri urgente care să permită reluarea tranzitului acestor cetățeni pe teritoriul ungar.

În această dimineață, la zona de frontieră au fost trimise mai multe echipaje ale poliției din Austria. Oamenii sunt obosiți și nu primesc răspunsuri din partea autorităților, spun sătmărenii. În mașini sunt și copii mici, iar părinții devin îngrijorați. Unul dintre sătmărenii prinși la vamă a precizat pentru PresaSM că coada a devenit kilometrică, iar din cauza mașinilor care așteaptă, inclusiv a TIR-urilor, riscă să se blocheze drumul spre Viena. (n.red aprox. 80 de km).

Blocaj la vama dintre Ungaria si Austria

VIDEO. Sute de români blocați între Austria și Ungaria, cozi kilometrice. Polițiștii maghiari nu îi lasă să treacă. DETALII –> https://bit.ly/3d9nP3o

Gepostet von Presa Satu Mare am Dienstag, 17. März 2020

Oamenii lăsați în frig, fără explicații, așteptând cu orele la vamă.

Ungaria a anunțat închiderea vămilor, iar ieri seară, ora locală 23.00, mașinile nu au mai putut trece fonteria dintre Austria și Ungaria. Au așteptat în mașini o reacție din partea autorităților române. Li s-a spus că au de așteptat, dar aste era la ora 3:00. De atunci, nimic. Alții au precizat că au încercat să sune la ambasada României, dar la telefon nu a răspuns nimeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS