24 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSume mari pentru masa persoanelor în izolare și carantină

Sume mari pentru masa persoanelor în izolare și carantină

Sumele alocate pentru masa persoanelor aflate în izolare și carantină la nivelul municipiului Târgu Jiu sunt de 100 de lei, respectiv 120 de lei pe zi.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că fiecare cetățean carantinat trebuie să se încadreze în suma de 120 de lei pe zi. Din aceşti bani, carantinații primesc trei meniuri pe zi de la firma de catering, dar și alte produse ce țin de igiena corporală. Cetățenii primesc halate, papuci de unică folosință, dar și două lenjerii de pat.

„Persoanele carantinate au 50 de lei pentru materialele pe care le folosesc în camera. Este vorba de prosoape, halate, papuci. Acestea se aduc de două ori în cele 14 zile. Este o medie de 50 de lei pe zi. Nu în fiecare zi aduci halate și prosoape și papuci de 50 de lei. Noi decontăm până pe data de 5 a lunii următoare toate cheltuielile pe care le face operatorul și le transmitem prin Direcția de Sănătate Publică Ministerului Sănătății care decontează aceste sume direct operatorului. Noi nu suntem decât intermediarul între DSP și cetățean, prin operatorul pe care noi îl licităm și îl primim pentru a putea furniza aceste servicii. Nu avem capacitatea necesară și nici legal nu putem noi să furnizăm ce ne solicită persoanele în carantină sau persoanele izolate“, a menționat Marcel Romanescu.

Se pot cumpăra periodic și produse de igienă pentru cei izolați

Persoanele izolate pot primi mâncare, dar și produse de igienă. De asemenea, meniurile pot să fie alese, fiind și persoane care țin post. „Ei pot să aleagă meniul. Vor meniu de post, pot să aleagă un meniu de post. Se ține legătura cu firma de catering și se poate solicita. Nu este niciun fel de problemă. Sunt și persoane care țin post. În limita a 100 de lei, fiecare persoană poate accepta ceea ce i se propune sau poate solicita altceva, dar trebuie să se încadreze în această limită de 100 de lei. El poate cere în limita meniului oferit. Sunt persoane în alte județe care au spus că vor băutură și țigări în loc de mâncare. Poate exista opțiune ca periodic, din masa de 100 de lei, să fie luată o sumă de 30 de lei pentru săpun și prosop. Dar asta nu se întâmplă în fiecare zi. Depinde care sunt solicitările“, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS