12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlertă crescută în instituțiile publice din Gorj, din cauza coronavirusului

Alertă crescută în instituțiile publice din Gorj, din cauza coronavirusului

Măsuri și mai dure la nivelul județului Gorj pentru a preveni apariția și răspândirea coronavirusului.

Autoritățile județene au transmis aproape în fiecare zi apeluri către cetățeni, din cauza cornavirusului. Astfel, se recomandă tuturor cetățenilor care sosesc în județul Gorj din țări afectate de coronavirus, inclusiv din zone care ulterior au fost declarate zone galbene sau roșii de risc, să ia urgent legătura cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică Gorj.

Pentru județul Gorj, atât persoanele care sosesc din zone afectate ale țărilor în care au fost cazuri confirmate de coronavisul COVID-19, cât și cei care cunosc persoane care s-au întors din aceste zone, sunt rugate să ia urgent legătura cu Direcția de Sănătate Publică Gorj, telefon 0253/210156 sau cu Centrul de Coordonare și Conducere a Intervenției constituit la sediul Instituției Prefectului-Județul Gorj, la numerele de telefon 0755/127603 sau 0755/127602.

A crescut numărul celor aflaţi în carantină

Vestea bună pentru județul Gorj este că numărul persoanelor aflate în izolare a continuat să scadă. Este vorba în special de cetățeni care au intrat în contact cu persoane infectate și care au fost depistați în urma anchetelor epidemiologice. Vestea proastă este că în ultimele zile a crescut numărul celor internați în centrele de carantină. La nivelul județului Gorj, 183 persoane se aflau duminică în izolare, 114 în carantină și doi infectați.

Dintre cei doi, unul s-a vindecat între timp. Este vorba de tânărul, de 24 de ani, din Prigoria. Al doilea caz este al unui bărbat, de 30 de ani, întors din Italia și care în prezent se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. În ambele situații, pacienții nu au preventat simptomele infectării cu COVID 19, dar au ieșit pozitiv la teste.

Măsuri la Complexul Energetic Oltenia pentru angajații care au călătorit în zone de risc

Și la Complexul Energetic Oltenia este în derulare un plan de trimitere în izolare a angajaților care au călătorit în zone de risc. În contextul epidemiologic actual generat de riscul infectării cu coronavirus, inclusiv la nivelul CE Oltenia, se desfășoară un plan de protecție aprobat de conducerea companiei, în concordanță cu legislația națională și măsurile stabilite la nivel guvernamental.

Pentru menținerea condițiilor de siguranță a propriilor angajați, se respectă toate măsurile de prevenire și de protecție, de la cele preventive de igienă, până la acordarea unei perioade de repaus, anterior începerii activității, pentru salariații care s-au deplasat sau au avut contact cu persoane venite din zonele înregistrate cu risc de infectare din afara țării, în așa fel încât să se reducă la minimum riscul de contaminare pentru personalul activ. Respectivii salariați se află în autoizolare preventivă sau recomandată, fără să fi fost necesară intervenția forțelor de ordine.

Interzis accesul aparținătorilor în centrele DGASPC

În contextul aplicării măsurilor anticoronavirus, serviciile din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj nu se închid, dar având în vedere necesitatea de a asigura unele măsuri pentru prevenirea și combaterea infecțiilor de natură virală, precum și numărul mare de persoane care se deplasează la sediul DGASPC Gorj pentru a solicita informații sau pentru a depune documente, cetățenii sunt sfătuiți să vină la sediul instituției doar dacă este necesar.

Pentru activități ce nu constituie urgență, cetățenii sunt rugați să vină la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj după data de 31.03.2020. Și centrele de bătrâni ale DGASPC Gorj sunt închise, neavând acces decât personalul angajat. Bătrânii nu mai pot fi vizitați de rude și nu mai au voie să primească pachete.

Nu se mai intră în spitale

O situație similară cu privire la interzicerea accesului vizează spitalele din județ. O situație extraordinară se înregistrează la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Aici a fost instituit încă de la sfârșitul săptămânii trecute triajul pacienților.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual și pentru a evita aglomerările din Unitățile de Primiri Urgențe de la nivelul municipiului Târgu Jiu, am luat decizia de a amplasa în fața sediilor Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, situate pe străzile Tudor Vladimirescu și Progresului, corturi unde pacienții care se prezintă la Unitățile de Primiri Urgențe să fie triați în funcție de simptome. Recomandăm tuturor persoanelor care se prezintă la aceste unități, în special celor care prezintă simptome de răceală, să nu intre în Unitățile de Primiri Urgențe și să se prezinte la aceste corturi, unde li se va face o evaluare preliminară“, potrivit unei comunicări a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS