19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele cazuri de coronavirus în Ghana şi Kenya

Primele cazuri de coronavirus în Ghana şi Kenya

Ţara vest-africană Ghana a confirmat joi primul caz de infecţie cu noul coronavirus, devenind al 13-lea stat african afectat de pandemie. Kenya şi Congo au anunţat vineri primul şi respectiv al doilea caz de COVID-19, conform digi24.ro.

Ministrul sănătăţii ghanez, Kwaku Agyeman-Manu, a declarat într-un comunicat că ambele persoane s-au întors în Ghana din Norvegia şi Turcia: „Acestea sunt cazuri importate de COVID-19. Amândoi pacienţii sunt în prezent ţinuţi în izolare şi sunt stabili“.
„Vreau să-i asigur pe toţi ghanezii că guvernul Ghanei şi toţi partenerii din sănătate va continua să lucreze asiduu pentru a asigura că situaţia este sub control“, a adăugat el.

Congo a raportat cel de-al doilea caz confirmat de COVID-19

Congo a raportat, la scurt timp, cel de-al doilea caz confirmat de COVID-19, boala respiratorie provocată de noul virus, implicând un cetăţean camerunez. Acesta trăieşte în ţara central-africană şi a fost în vacanţă în Franţa, a declarat ministrul sănătăţii, Eteni Longondo.
Congo s-a confruntat deja cu epidemia de febră hemoragică Ebola în regiunea sa de frontieră estică la jumătatea anului 2018, deşi ultimul pacient suferind de Ebola a fost externat dintr-un centru de tratament în oraşul Beni săptămâna trecută, în timp ce cazurile de îmbolnăvire s-au redus.

Africa, expusă unui risc ridicat la coronavirus din cauza legăturilor economice cu China

Experţii consideră că Africa este expusă unui risc ridicat la coronavirus din cauza legăturilor economice strânse ale continentului cu China şi sistemelor de sănătate slabe în multe ţări africane.
Până în prezent, răspândirea COVID-19 pe acest continent a fost limitată în comparaţie cu Asia sau Europa.

Kenya a confirmat primul său caz de noul coronavirus

Printre altele, Kenya a confirmat primul său caz de noul coronavirus, a anunţat vineri ministrul sănătăţii, Mutahi Kagwe. Pacientul, care a fost diagnosticat în noaptea de 12 martie, a călătorit înapoi în Kenya din Statele Unite prin Londra, a precizat Kagwe într-o conferinţă de presă.
Începând de joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat 129 de cazuri de COVID-19 în 12 din cele 54 de ţări din Africa, cu trei victime în Africa de Nord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS