27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO tânără depistată cu coronavirus s-a plimbat o săptămână prin Hunedoara

O tânără depistată cu coronavirus s-a plimbat o săptămână prin Hunedoara

O tânără de 26 de ani din Valea Jiului s-a ales cu dosar penal după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Ea a fost depistată cu coronavirus însă înainte s-a plimbat liberă aproape o săptămână, ajungând și în două spitale, nespunând niciun moment că a venit dintr-o zonă roșie din Italia.

Potrivit informatiavj.ro, tânăra a fost internată la spitalul din Petroșani pe 5 martie pentru niște probleme neurologice, fiind dusă la spitalul din Hunedoara pentru a i se face un RMN. Medicii nu au știut niciun moment că ea venise din Italia, din Verona. Au aflat abia pe 6 martie de la jandarmi că femeia este pe lista persoanelor care ar trebui să se găsească izolate la domiciliu.

„Problemele generate de această pacientă sunt cu implicații deosebite, care vor trebui văzute și evaluate de către cei de la DSP în cursul anchetei epidemiologice, pentru că ea în perioada 1 martie și până în data de 5 martie, când a fost internată în Petroșani, ea a fost ”liberă” și a profitat de libertatea respectivă. A fost inclusiv la Hunedoara, la un RMN, deci traseul este destul de lung. Din momentul internării, problemele pe care le ridică sunt contactele avute în perioada 5 și 6 martie, perioadă în care nu se știa de unde vine și ca atare protecția față de ea a fost cea obișnuită față de orice alt pacient. Abia în data de 6 s-au instituit măsurile de protecție cerute de un pacient suspect de Covid 19”, a declarat Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență Petroșani, citat de informatiavj.ro.

Potrivit acestuia pacienta nu a avut simptome specifice infectării cu coronavirus. În noaptea de luni spre marți i-a fost recoltată o probă care a fost confirmată pozitiv pentru COVID-19. Marți, ea a fost transportată cu izoleta la Timișoara.

Toate persoanele care au stat cu femeia în salon sunt izolate. Nimeni nu va fi externat până nu vin rezultatele testelor pentru coronavirus, a declarat, pentru Mediafax, Lucian Morogan, reprezentant al Prefecturii Hunedoara.

Secţia Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă pentru dezinfecţie, iar 50 de cadre medicale, inclusiv de la Ambulanţă şi o clinică privată din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS