10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIranul cere de urgenţă 5 miliarde de dolari de la FMI pentru a putea lupta cu coronavirusul

Iranul cere de urgenţă 5 miliarde de dolari de la FMI pentru a putea lupta cu coronavirusul

Iranul a cerut finanţare de urgenţă de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a putea contracara epidemia de coronavirus, a anunţat joi ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, transmite Reuters.


Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, „a declarat că ţările afectate de COVID-19 vor fi sprijinite via Instrumentul de finanţare rapidă. Banca noastră Centrală a solicitat acces imediat la această facilitate”, a scris Mohammad Javad Zarif pe contul său de Twitter.

La rândul său, guvernatorul Băncii Centrale a Iranului, Abdolnaser Hemmati, a scris pe pagina sa de Instagram că „într-o scrisoare adresată directorului FMI, am solicitat cinci miliarde de dolari de la Instrumentul de finanţare rapidă pentru a ajuta la lupta noastră împotriva coronavirusului”.

În Iran s-au înregistrat peste 8.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi peste 350 de morţi. În ultimele zile, autorităţile iraniene şi-au multiplicat apelurile către populaţie, recomandându-le oamenilor să evite călătoriile, în special cu ocazia marcării Anului Nou iranian, pe 20 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS