7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: Londra critică decizia lui Trump de a interzice intrarea în SUA a europenilor

Coronavirus: Londra critică decizia lui Trump de a interzice intrarea în SUA a europenilor

Ministrul britanic de finanţe Rishi Sunak a criticat joi decizia preşedintelui american Donald Trump de a suspenda intrarea europenilor în SUA ca măsură de a lupta împotriva noului coronavirus, afirmând că eficienţa acestei măsuri, care nu vizează Marea Britanie, „nu a fost dovedită”, potrivit AFP.


„Nu cred că asta e ceea ce trebuie făcut”, a afirmat Sunat la BBC.


„Conform sfaturilor pe care noi le primim, nu este dovedit că astfel de interdicţii de călătorie au un efect concret”, a mai declarat el.

Interdicţia de intrare în SUA, care va intra în vigoare vineri la miezul nopţii, ora Washingtonului (sâmbătă, 04:00 GMT), nu ar viza Marea Britanie.

Ea se va aplica oricărei persoane care a călătorit în Spaţiul Schengen în ultimele 14 zile înainte de sosirea lor prevăzută în SUA, cu excepţia americanilor şi a locuitorilor cu rezidenţă permanentă.

Marea Britanie a înregistrat 456 de cazuri de COVID-19, care a făcut şase morţi în ţară. Guvernul urmează să anunţe joi noi măsuri pentru a limita contagiunea, la capătul unei reuniuni de criză prezidată de premierul Boris Johnson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS