17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopil din Slatina, suspect de coronavirus

Copil din Slatina, suspect de coronavirus

DSP Olt a confirmat că un contact al unei persoane aflate în izolare la domiciliu a fost adus la spital, luni, prezentând simptome de febră și tuse.

Este vorba de un copil în vârstă de patru ani, care a fost adus la Spitalul Județean de Urgență Slatina împreună cu mama sa, cu autospeciala pentru victime multiple. Copilul, din Grădinari, județul Olt, este contact al părinților săi plasați în izolare la domiciliu imediat după întoarcerea în țară, din Italia. Părinții au călătorit în același autocar cu pacientul de 71 de ani, din Suceava, diagnosticat cu noul coronavirus, și cu bărbatul de 51 de ani, din Caracal, și el depistat pozitiv pentru Covid-19 și aflat în prezent la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Craiova.

Simptome de febră şi tuse

„Prin monitorizarea zilnică a persoanelor izolate la domiciliu, astăzi (09.03.2020) s-a constatat că un contact de familie al unei persoane aflate în monitorizare clinică este simptomatic (febra si tuse). Conform procedurilor, această persoană a fost transportată în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina cu Autospeciala Transport Persoane și Victime Multiple (izoleta) a ISU Olt. Potrivit protocolului, urmează să se recolteze probe pentru testarea Covid-19, urmând ca rezultatele testării să fie aduse la cunoştința publică“, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt.

Mama şi copilul, izolaţi în secţia de boli infecţioase

Copilul va rămâne alături de mama sa în spitalul din Slatina cel puțin până la comunicarea rezultatelor probelor care se recoltează luni, 9 martie(ieri – n.r.), a declarat epidemiologul SJU Slatina, dr. Cătălin Pătru. Acesta a menționat că mama și copilul sunt izolați în Secția Boli Infecțioase, respectându-se toate procedurile care se impun în astfel de cazuri. Celor doi le-au fost recoltate probe care vor fi trimise spre confirmare către laboratorul indicat de DSP Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS