14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChirurg de top din Anglia, infectat cu coronavirus. Posibil să fi îmbolnăvit sute de pacienţi şi doctori

Chirurg de top din Anglia, infectat cu coronavirus. Posibil să fi îmbolnăvit sute de pacienţi şi doctori

Sute de pacienţi ar putea fi infectaţi cu coronavirus de un foarte cunoscut chirurg britanic, testat pozitiv la rândul lui, după ce acesta nu s-a izolat la întoarecea din Italia de Nord unde a fost plecat cu familia la ski săptămâna trecută, potrivit The Sun.

Chirurgul, care operează diverse afecţiuni, de la cancer la boli respiratorii, şi-a continuat munca la spital ca de obicei fără să ştie că era purtător al virusului. El s-a întors din vacanţă pe data de 29 februarie şi a mers la spital pe data de 2 martie. La acea vreme, guvernul le permitea să-şi continue activitatea celor care se întorceau din nordul Italiei şi nu prezentau simptome de boală.

Sute de pacienţi trataţi de chirurg

Se bănuieşte că doctorul a participat şi la o întâlnire miercurea trecută alături de zeci de alţi chirurgi care au continuat apoi să trateze pacienţi fără să ştie că un coleg de-ai lor poartă virusul. Ulterior, chirurgul a început să se simtă rău şi a fost trimis acasă, apoi s-a confirmat că era infectat cu coronavirus. Cea mai mare temere este că ar fi putut infecta sute de clienţi, deoarece, într-o săptămână de lucru el consultă până la 400 de oameni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS