19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestaurante pline de 8 Martie, distracție pe pârtie la Rânca

Restaurante pline de 8 Martie, distracție pe pârtie la Rânca

Coronavirusul nu a anulat petrecerile de Ziua Femeii sau distracția pe pârtie, la Rânca.

În ciuda faptului că în județul Gorj a apărut primul caz de coronavirus din țară și sunt sute de persoane în izolare, administratorii de restaurante și spații de alimentație publică au decis să nu renunțe la petrecerile pe care le programaseră pentru zilele de vineri și sâmbătă în mod special, dar și petrecerile din ziua de 8 Martie.

Mii de locuitori ai județului au participat la evenimente publice la finalul săptămânii trecute. Ziua Femeii a fost sărbătorită și în stațiunea montană Rânca. Sute de persoane s-au aflat pe pârtie în weekendul trecut și s-au distrat la cota 1.650.

A nins din belșug

A nins din abundență începând de sâmbătă seară și ninsoarea a continuat și în cursul zilei de 8 Martie. Se poate schia în condiții foarte bune pe pârtiile din stațiunea Rânca.

„Lumea s-a distrat în Rânca și noi spunem aici că palinca, slănina, pastrama și usturoiul te țin la distanță de boli. Așa au mâncat și părinții și bunicii noștri și așa mâncăm și noi. O masă bună te face să treci cu bine peste necazuri. Noi mai glumim și spunem că așa scăpăm de coronavirus. Turiștii apreciază bucatele tradiționale românești. Nu mai credeam că o să avem iarnă, în Rânca, dar a nins din abundență și putem să spunem că abia acum a început iarna în Rânca, deși am trecut de prima săptămână din această primăvară. Sperăm să țină zăpada în luna marie și să avem și de Paște, dacă se poate. Să se schieze cât mai mult la Rânca. E bine că ninge la munte și pentru că vom avea apă“, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației concesionarilor din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS