20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina: Șapte morți după ce un hotel pentru carantină s-a prăbuşit

China: Șapte morți după ce un hotel pentru carantină s-a prăbuşit

Şapte persoane au murit după ce un hotel care era fost folosit ca centru de carantină pentru coronavirus s-a prăbușit sâmbătă seară în sud-estul Chinei, potrivit Ministerului Managementului Situaţiilor de Urgență.

Optzeci de oameni erau în interiorul clădirii când aceasa s-a prăbuşit, potrivit CNN. Nouă au scăpat, în timp ce aproximativ 70 de persoane au fost prinse sub dărâmături. Dintre aceștia, 43 au fost scoşi din dărâmături, iar 28 rămân încă nedescoperiţi.

Secția de pompieri Fujian a trimis la faţa locului peste 1.000 de salvatori, care au lucrat toată noaptea pentru a găsi supraviețuitori. „Folosim instrumente de detectare a vieții pentru a monitoriza semnele de viață și instrumente profesionale de a pătrunde sub dărâmături. Încercăm tot posibilul să salvăm oameni prinși”, a declarat Guo Yutuan, șeful unității mobile a detașamentului de poliție armată Quanzhou. Printre cei salvati s-au numărat un băiat tânăr, tatăl şi mama sa. Familia a fost dusă la un spital.

Hotelul Xinjia, care are 80 de camere, a fost recent transformat în unitate în carantină pentru persoanele care au avut contact cu pacienţi contaminaţi de noul coronavirus.


În momentul prăbușirii, 58 de persoane erau sub carantină în hotel și toate au dat rezultate negative pentru coronavirus. La fața locului existau, de asemenea, 16 angajaţi ai hotelului şi șase angajați ai dealer-ului auto. Proprietarul clădirii se află în custodia poliției, potrivit agenției de știri Xinhua.

Anchetă la hotel

Hotelul era o structură din oțel cu șapte etaje, construită în 2013 și transformată în hotel în 2018, potrivit Xinhua. Proprietarul a început renovarea primului etaj în ianuarie. Muncitorii l-au chemat pe proprietar în jurul orei 7 p.m. ora locală sâmbătă și i-a spus că un stâlp a fost denaturat în timpul construcției, potrivit Xinhua. Clădirea s-a prăbușit câteva minute mai târziu. Oficialii locali au declarat Xinhua că o anchetă va stabili dacă clădirea s-a prăbușit din cauza unor probleme structurale sau lucrări de renovare. Quanzhou se află la aproximativ 600 de mile de Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus din China.

Din cauza coronavirusului, în China au murit 27 de oameni duminică, numărul total al deceselor ajungând în ţară la 3.097 şi cel puţin 80.695 de persoane au fost infectate de la începutul epidemiei, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS