8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de autovehicule zac abandonate pe domeniul public

Zeci de autovehicule zac abandonate pe domeniul public

Polițiștii locali continuă acțiunile privind identificarea autovehiculelor abandonate de pe raza municipiului Târgu Jiu.

Începând cu luna ianuarie 2020 şi până în prezent, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră al Poliţiei Locale Târgu Jiu au aplicat 35 de somații pe caroseriile vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Târgu Jiu, cele mai multe dintre ele aflându-se în incinta unor parcări de reședință.

29 de proprietari s-au conformat somațiilor aplicate de către polițiștii locali, ridicând autoturismele de pe domeniul public, iar pentru şase vehicule au fost continuate procedurile prevăzute de Legea nr. 421 din 2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale.

Controalele vor continua

Aceste activități vor continua și în perioada următoare și au drept scop eliberarea locurilor de parcare din oraș ocupate de astfel de autovehicule care conferă un aspect inestetic și care pot constitui adevărate pericole pentru copii, ca urmare a degradării lor.

„Poliția Locală va continua verificările în toate cartierele din oraș și vom trece și la aplicarea de amenzi. În primul rând că arată foarte rău, apoi pot fi un pericol pentru copiii care se joacă în cartiere. Unele chiar sunt în stare avansată de degradare. În al treilea rând, sunt multe locuri de parcare ocupate de aceste vehicule care nu mai sunt utilizate de proprietari și care le pot duce la fier vechi sau le pot depozita în altă pate, dacă nu se pot despărți de ele. Avem cartiere cu deficit de locuri de parcare și unele sunt ocupate degeaba“, a declarat Florin Băluță, șeful Poliției Locale din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS