12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDSP a cerut ambulanțe de tip A pentru activitatea de recoltare a probelor pentru coronavirus

DSP a cerut ambulanțe de tip A pentru activitatea de recoltare a probelor pentru coronavirus

Direcția de Sănătate Publică Gorj a început să pună în practică toate recomandările venite de la nivel central.

Departamentul pentru Situații de Urgență a dispus ca serviciile de ambulanță din țară să ofere sprijin la transportul personalului care recoltează probe. Este vorba de angajații DSP trimiși să preleveze probe pentru testarea la coronavirus. Astfel, Serviciul de Ambulanță Județean Gorj poate pune, la cerere, la dispoziția Direcției de Sănătate Publică autospeciale de tip A. Acestea pot fi utilizate pentru transportul probelor, dar și al persoanelor care recoltează probe.

Ambulanțierii din Gorj au făcut scandal în primele zile de la apariția primului caz de coronavirus în județ. Aceștia au spus că au echipamente de protecție necorespunzătoare și se tem să nu se infecteze pe ei și să ducă acasă virusul, dacă intră în contact cu persoane bolnave. Inițial nu exista o reglementare care ambulanțe să fie trimise la recoltat probe.

Salariații SAJ nu mai au voie să vorbească despre activitatea instituției

Angajații Serviciului de Ambulanță Județean Gorj au interzis, de la nivel central, să mai vorbească despre activitatea instituției. Comunicarea publică se poate face doar prin intermediul personalului specializat și desemnat în acest sens. Astfel, se dorește transmiterea de informații într-un format unitar și care să fie pline de acuratețe.

Măsura ar putea avea legătură cu faptul că ambulanțieri din Gorj au vorbit despre echipamentele de protecție pe care le-au primit. Acestea nu ar corespunde, iar angajații se tem să nu fie infectați cu coronavirus. Cristi Aldescu, președintele Sindicatului Ambulanța Gorj, a declarat însă că este de datoria sa de lider de sindicat să vorbească despre nevoile oamenilor, în special atunci când nu este în timpul programului de lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS