26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStadionul Municipal din Târgu Jiu, nominalizat la premiul „Stadium of the Year“

Stadionul Municipal din Târgu Jiu, nominalizat la premiul „Stadium of the Year“

Stadionul Municipal din Târgu Jiu este reprezentantul României la cea de-a zecea ediție a „Stadium of the Year“, care include stadioane deschise în 2019.

Niciun stadion românesc nu a câștigat vreodată acest titlu. Stadionul Târgu Jiu a fost eliminat în mare măsură din Jury Award, dar poate câștiga încă Public Award, care este dat de utilizatorii de internet din întreaga lume. Votul este în desfășurare, iar publicul din România ar putea fi interesat să sprijine candidatul României. Votul este gratuit și nu comercial, acesta va rămâne deschis până pe 15 martie. Se poate vota la adresa organizatorului: http://stadiumdb.com/competitions/stadium_of_the_year_2019.

Stadionul de la Târgu Jiu a costat 28 de milioane de euro

Stadionul Municipal din Târgu Jiu a fost inaugurat pe 25 octombrie 2019 de fosta campioană olimpică la maraton Constantina Diță, originară din Gorj. De altfel, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că se gândește ca numele stadionului să fie Constantina Diță. Noua arenă a costat peste 28 de milioane de euro și este o investiție a Companiei Naționale de Investiții. Stadionul are o capacitate de 12.500 de locuri și poate fi folosit inclusiv pentru semifinale de Europa League.

De asemenea, pista de atletism este omologată la nivel internațional și ar putea găzdui competiții europene sau mondiale de atletism. Arena de la Târgu Jiu beneficiază de o parcare subterană de 150 de locuri și de altă parcare supraterană. A mai fost construit un hotel de 4 stele și sunt câteva mii de metri pătrați de spații comerciale și de birouri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS