17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedic, obligat de instanță la plata unui milion de lei către Spitalul Județean

Medic, obligat de instanță la plata unui milion de lei către Spitalul Județean

Medicul orelist Carmen Braia a fost obligată de Tribunalului Gorj să plătească Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu daune de un milion de lei. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată de către doctorița care a fost acuzată de malpraxis în cazul decesului unei tinere, de 17 ani.

Anul trecut, doctorița a pierdut definitiv procesul cu familia fostei sale paciente. La vremea respectivă, instanța de judecată a obligat medicul și Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu la plata în solidar a sumei de două milioane de lei. Dat fiind faptul că se putea trezi cu toate conturile blocate, administrația Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a achitat întreaga sumă. Ulterior, juriștii unității medicale au deschis un proces împotriva medicului Carmen Braia, pentru recuperarea sumei de un milion de lei. „Am promovat o acțiune în regres și vom vedea ce se întâmplă pe parcurs“, a spus Daniela Manea, jurist la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

Nu ar mai deține niciun fel de bunuri

Carmen Braia a lucrat ca medic orelist în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu. Doctorița a fost condamnată pentru malpraxis în dosarul Tulic. Anul trecut, SJU a achitat rudelor tinerei decedate suma de peste 2 milioane de lei. Este de amintit că Raluca Tulic, în vârstă de 17 ani, a murit în anul 2011. Pacienta s-a internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu cu diagnosticul de amigdalită.

Medicul Carmen Braia s-a ocupat de aceasta şi i-a prescris un tratament cu antibiotice, dar nu i s-a făcut testul necesar pentru a se constata dacă este alergică. Adolescenta a intrat în şoc anafilactic şi a murit. Carmen Braia a fost condamnată în 2018 de Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că fata a murit după ce i-a făcut o injecţie.

Prin sentinţa care este definitivă, instanţa a obligat-o pe doctoriţă să plătească daune morale de 480.000 de euro, în solidar însă cu Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Nu se știe ce va putea recupera unitatea medicală de la doctoriță, pentru că aceasta nu ar mai avea niciun fel de bunuri pe numele său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS