22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru pe loc pentru un post de femeie de serviciu

Patru pe loc pentru un post de femeie de serviciu

Concurență mare pentru cele două posturi de femeie de serviciu care au fost scoase la concurs de către societatea de transport în comun din Târgu Jiu, Transloc SA.

Opt femei s-au prezentat la concurs, salariul fiind motivant, de peste 2.100 de lei. Acestea au avut de susținut o probă practică. Fiecare a făcut curățenie într-un mijloc de transport în comun, după care o comisie a verificat modul în care și-au făcut treaba și a ales cele mai bune patru candidate.

„Am avut opt concurente pe două locuri. Am ales opt autobuze, le-am pus în parcare. Erau de aceeași lungime, doar că difereau. Unele erau mai vechi, altele mai recente. Le-am luat la toate aceleaşi produse de făcut curățenie: mătură, mop, făraș, detergent. Aceeași culoare, formă, să nu fie interpretări. Le-am dat indicații, în legătură cu ceea ce au de făcut, pe unde să curățe, ce aveau exact de făcut. Le-am dat la dispoziție o oră și apoi comisia a mers la verificare. Și am selectat patru persoane care aveau o înclinație către treaba asta. Și a face curățenie este o artă“, a declarat Ion Săvoiu, președintele comisiei de examinare.

Multă mizerie

A urmat interviul, iar dintre cele patru femei au fost selectate două care au început deja lucrul. Ion Săvoiu admite faptul că în mijloacele de transport în comun ale Transloc este destul de multă mizerie. Se speră ca de acum încolo lucrurile să se schimbe în bine, dar și călătorii să păstreze curățenia.

„A fost și o prezentare de CV. A venit o doamnă cu liceul, au venit și cu opt clase, cineva de la pază, o croitoreasă, o strungăriță. A venit chiar și un agent de curățenie. Chiar era calificată în domeniu și avea 15 ani de experiență. Am avut foarte multe apeluri de la oameni care sunau tot timpul la Transloc și ne spuneau că este foarte murdar în mijloacele de transport în comun. Știam acest lucru, dar nu aveam personalul care să se ocupe de curățenie“, a mai spus Ion Săvoiu, președintele comisiei de examinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS