16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTânărul din Prigoria, vindecat de coronavirus este așteptat la Târgu Jiu

Tânărul din Prigoria, vindecat de coronavirus este așteptat la Târgu Jiu

Tânărul de 25 de ani, din Prigoria, Gorj, vindecat de coronavirus, este programat pentru externare marți de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș“ din București.

Bărbatul, depistat pozitiv cu noul coronavirus, a stat internat mai multe zile la clinica Institutului. Dacă primul test a fost pozitiv, toate cele care au urmat au fost negative. Dat fiind acest fapt, medicii au decis că pacientul din județul Gorj, primul din țară diagnosticat cu COVID 19, poate fi considerat vindecat. Prin urmare, nu mai este necesară menținerea sa la Institutul de Boli Infecțioase din București.

Verdictul cadrelor medicale a fost de realizare a externării, cu mențiunea ca pacientul, de 25 de ani, să nu revină acasă, la familia din Prigoria. După cum se cunoaște, membrii familiei bărbatului și iubita acestuia se află în izolare la domiciliu. Trebuie să treacă 14 zile și trebuie efectuate testele necesare pentru a se considera că totul este în siguranță în casa respectivă. De altfel, toate testele efectuate de la probele recoltate de la familia pacientului care a fost infectat cu noul coronavirus au fost negative.

Nu este sigur să se întoarcă la familie

Conducerea Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș“ din București a decis ca bărbatul să nu revină la locuința sa din comuna Prigoria, până când familia sa nu va ieși din izolare. Este o măsură de prevenție, cu toate că testele sunt acum negative. Prin urmare, bărbatul fie va rămâne la un hotel din municipiu, fie la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, primirea pacientului care a fost vindecat de coronavirus se va putea face numai în baza unui diagnostic. Pornind de la acest lucru se va putea decide și internarea tânărului, de 25 de ani. „Sigur că nu este niciun fel de problemă să îl primim pe pacient. Dacă aplicăm procedura este nevoie de un diagnostic să putem face internarea“, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Este totuși o măsură preventivă menținerea tânărului sub supraveghere, dat fiind faptul că au existat, potrivit presei internaționale, cazuri de reapariție a coronavirusului la pacienții vindecați și externați, însă nu se știe în ce condiții. Rămâne de văzut cum vor proceda autoritățile locale și județene în acest caz. Despre tânărul de 25 de ani s-a spus că a intrat în contact cu bătrânul, din Italia, diagnosticat cu COVID 19, care a vizitat județul Gorj între 18 și 22 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS