16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrările la Calea Eroilor, amânate din cauza coronavirusului

Lucrările la Calea Eroilor, amânate din cauza coronavirusului

Virusul COVID-19 a amânat începerea lucrărilor la Calea Eroilor din municipiul Târgu Jiu.

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a declarat că administratorul firmei din Italia, cel care efectuează lucrarea, a luat decizia de a amâna venirea în municipiu, până pe 9 martie. Motivul este legat de cazurile numeroase de COVID 19 în zona de nord a Italiei. Firma din Italia a câștigat licitația pentru modernizarea Căii Eroilor pe două tronsoane. Bugetul pentru lucrări este de două milioane de euro.

Contractul trebuie să fie finalizat în şase luni. „Suntem anunțați că peste două săptămâni vor veni din Italia la Târgu Jiu pentru demararea lucrărilor. Am înțeles că au fost amânate lucrările pentru că o parte dintre salariați sunt din Italia. Au intrat în carantină în Italia pentru a nu fi probleme. Cred că nu au dorit să intre în carantină la Târgu Jiu să vină cu testele făcute. Este un lucru foarte bun și o altă veste bună este că din discuțiile cu șefii Direcției de Sănătate Publică Gorj o bună parte din persoanele aflate în izolare vor ieși pentru că expiră termenul de 14 zile și nu au apărut probleme, din fericire“, a spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Coordonarea activității se face de către specialiști din Italia

De asemenea, în privința persoanelor care se ocupă de această lucrare, Romanescu spune că o parte sunt din Italia, fiind vorba de cei care coordonează activitatea. „O parte din forța de muncă este din Italia. Este vorba de cei care vor coordona lucrarea. Este bine că echipele de muncitori vor fi însă din țara noastră. Era greu și pentru ei să vină cu toți muncitorii din Italia, mai ales acum, de când au apărut problemele legate de COVID 19“, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Modernizarea și punerea în valoare a Căii Eroilor este realizată după un proiect al arhitectului Dorin Ștefan. Valoarea totală a lucrărilor depășește 40 de milioane de euro. Până în prezent, municipalitatea a primit doar două milioane de euro. Este de amintit că, până la finalul anului, vor începe și lucrările de înlocuire a betonului amprentat cu granit sau cu andezit. Betonul amprentat nu este deloc rezistent și implică anual peste 100.000 de lei pentru întreținere și reparații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS