10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul Județean a cumpărat 25.000 de măști de protecție

Spitalul Județean a cumpărat 25.000 de măști de protecție

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a achiziționat, în ultimele zile, 25.000 de măști de protecție. Unitatea medicală avea în stocuri aproximativ 10.000 de măști de protecție.

Simona Coleașă, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că măștile sunt folosite zilnic în toate secțiile, atât de către personalul medical, cât și de bolnavi, dacă este cazul. Și aparținătorii ar primi măști, dacă sunt răciți. Se încearcă limitarea transmiterii virușilor. De asemenea, accesul aparținătorilor a fost redus în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Astfel, se poate intra doar în timpul orelor de vizită. „Au mai fost achiziționate în ultima perioadă botoșei de unică folosință, echipamente de protecție și măști de protecție. Sunt folosite foarte multe în fiecare zi, ca măsuri de prevenție. De asemenea, o măsură luată vizează și accesul aparținătorilor în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Se va intra doar între orele anunțate și nu tot timpul“, a declarat Simona Coleașă, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

La Secția Boli Infecțioase sunt disponibile zecepaturi pentru carantină

Totodată, Secția Boli Infecțioase, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, are amenajate spații pentru carantină. Sunt în total zece paturi. Există circuite separate, iar accesul se face direct din curtea spitalului. Întreg spațiul poate fi izolat complet de celelalte saloane din cadrul secției. În zona de carantină a stat și studenta de la UCB, suspectă de coronavirus. În cele din urmă, totul s-a dovedit o alarmă falsă.

Alina Meche, medic epidemiolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că în caz de nevoie zona de carantină poate fi extinsă rapid la 50 de paturi, atât cât există în secție. „În prezent, avem zece locuri pentru carantină în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. În caz de nevoie, întreaga secție poate fi transformată în zonă de carantină. Este vorba de un total de 50 de paturi. Se vor putea amenaja saloane și la Dermato, dacă va fi necesar. Sperăm să nu fie nevoie. Oricum, singurul centru de carantină din Spitalul Județean va fi doar la Secția Boli Infecțioase și nu și în celelalte clădiri, tot ca măsuri de prevenție“, a menționat Alina Meche, singurul medic epidemiolog din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS