16.3 C
Craiova
vineri, 25 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Ce le obligă pe femeile din Venezuela să-și abandoneze nou-născuții

Ce le obligă pe femeile din Venezuela să-și abandoneze nou-născuții

Economia Venezuelei este în cădere liberă, iar unul din trei cetățeni nu are posibilități materiale pentru a-și hrăni familia, potrivit unui raport al Programului Alimentar Mondial, citat de BBC. În acest mediu instabil, unde produsele contraceptive sunt un lux, iar avortul este ilegal, sarcinile nedorite sunt comune și din ce în ce mai multe. În aceste condiții, multe femei din Venezuela aleg să-și abandoneze nou-născuții.

Potrivit unei organizații caritabile, în 2018, numărul bebelușilor abandonați pe străzi a crescut cu 70%. Guvernul de la Caracas nu a publicat nicio statistică oficială privind această criză socială. De asemenea, din cauza crizei alimentare, rata mortalității infantile este la un nivel alarmant de ridicat.

Femeile vulnerabile, victime ale rețelelor de trafic de persoane

O femeie din Venezuela a povestit cum a devenit victima unei rețele de trafic de persoane și cum a fost păcălită să renunțe la bebelușul său. Isabel, o mamă singură, a rămas însărcinată cu al doilea copil după moartea soțului. De teamă că nu îl poate îngriji, femeia a apelat la sfaturile unei cunoștințe și a decis să nască într-un spital din Trinidad, unde urma să se întâlnească și cu un cuplu dornic să-i adopte nou-născutul.

„Eram singură și m-am temut că nu-mi pot hrăni copilul. Am fost asigurată că totul se va desfășura în mod legal, însă odată ce am ajuns în Trinidad am realizat că am devenit o victimă a unei rețele de trafic de persoane. Eram supravegheată în permanență”, a declarat Isabel.

După naștere, tânăra a decis că-și va păstra copilul, însă cei care au ajutat-o să nască au obligat-o să continue demersurile pentru adopție.

„Mi-au spus că în parcare așteaptă noua sa familie și că va trebui să semnez niște documente în engleză și să le dau copilul. În cele din urmă am decis să renunț la fiul meu pentru a-i salva viața”.

Întoarsă în Venezuela, cu ajutorul unei organizații non-guvernamentale, Isabel a început demersurile legale pentru a-și recupera fiul. În prezent are voie să-l vadă doar o dată pe săptămână, dar este hotărâtă să lupte pentru a-și reuni familia.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Universitatea din Craiova va începe cursurile în varianta on-line

Universitatea din Craiova va începe cursurile on-line

ȘTIRI GdS

Universitatea din Craiova va începe cursurile în varianta on-line

Universitatea din Craiova va începe cursurile on-line

Aeroportul din Craiova primeşte sprijin de la stat, alături...

Aeroportul din Craiova se numără printre cele cinci aeroporturi regionale care vor primi de la stat sprijinul acordat companiilor afectate de criză,...

Circulaţia rutieră pe Transalpina, închisă parţial în weekend

Circulaţia rutieră pe Transalpina (DN67C) se închide sâmbătă şi duminică, pe un sector de drum de 3 kilometri, în vederea desfăşurării Campionatului...

Trei ţări au comandat 200 de milioane de doze...

Mexicul, Brazilia și India au comandat aproximativ 200 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V împotriva noului coronavirus, anunţă ansa.

Gest fără precedent: Kim Jong-un își cere scuze pentru...

Liderul Coreei de Nord Kim Jong-un a făcut un gest fără precedent, cerându-și scuze pentru uciderea unui oficial sud-coreean, potrivit unei declarații...

România are mai mulţi farmacişti decât Germania

În România erau 90 de farmacişti practicanţi la 100.000 de locuitori, în anul 2018, un număr similar cu cel din Marea Britanie...