10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoala „Gheorghe Țițeica”, modernizată şi extinsă cu fonduri europene

Şcoala „Gheorghe Țițeica”, modernizată şi extinsă cu fonduri europene

Şcoala „Gheorghe Țițeica” va fi modernizată şi extinsă prin intermediul unui proiect cu fonduri europene.

La Primăria Craiova a fost semnat, joi, contractul de finanţare europeană privind modernizarea, extinderea şi echiparea Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”. Proiectul, cu o valoare totală de 4.007.070,96 lei, din care 3.707.962,56 lei (800.000 de euro) finanţarea nerambursabilă, prevede nu doar reabilitarea clădirii şcolii, ci şi construirea unei săli de sport pentru elevi.

Sala va avea vestiare, cabinet pentru profesori, grupuri sanitare şi toate dotările necesare pentru educaţie fizică şi sport.

„Astăzi (joi – n.r.) semnăm un contract de finanţare de 800.000 de euro. Este vorba de construcţia prin extinderea Școlii Gimnaziale «Gheorghe Țițeica», Şcoala nr. 21 din Calea Bucureşti cum este ea cunoscută. O investiţie care constă în construcţia unei săli de sport, cu o suprafaţă de aproximativ 600 de metri pătraţi. Practic, se vor construi două corpuri. Sala de sport, care va avea o suprafață de 409 metri pătrați și o înălțime de nouă metri, și anexe de 189 mp. Pentru obţinerea apei calde, se vor amplasa panouri solare.

Totodată, prin proiect, se vor obține și dotări, respectiv echipamente sportive specifice pentru diferite discipline, mobilier și echipament IT. S-au făcut eforturi foarte mari în această perioadă ca să evaluăm aceste proiecte, să le contractăm. Sperăm să avem un grad de absorbție cât mai mare şi în următoarea perioadă“, a afirmat Marilena Bogheanu, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia.

„Pentru noi este un vis împlinit, o mare realizare. Pentru generaţiile viitoare existenţa acestei săli de sport va fi un lucru extraordinar“, a spus şi Cerasela Cremene, directoarea Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica“.

Şcoala „Gheorghe Țițeica” va fi modernizată. Urmează „Mircea Eliade“

La rândul său, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, cel care şi-a pus semnătura pe contractul de finanţare alături de Marilena Bogheanu, a precizat că următoarea şcoală pentru care se vor obţine fonduri europene pentru modernizare este „Mircea Eliade“ (nr. 22).

„Aceste ultime două școli, «Gheorghe Ţițeica» și «Mircea Eliade», sunt proiecte culese din dezbaterile publice din anii trecuți. Au fost prinse în bugetul local, iar în momentul în care a apărut ghidul și axele, am accesat fondurile europene“, a explicat edilul. Genoiu a conchis anunţând că municipiul Craiova se apropie de suma de 160 de milioane de euro, fonduri europene atrase pe actualul exerciţiu financiar. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS