vineri, 29 martie, 2024

Comunicat de presă

Deputatul PNL Nicolae Giugea a început deja o campanie bazată pe fake news-uri. De această dată are în prim plan societatea Termo Craiova SRL, despre care aduce informații total eronate, încercând să manipuleze astfel cetățenii municipiului Craiova.

Începând de la faptul că nu are nici cele mai elementare informații despre instituțiile din Craiova și anume că Termoficarea nu mai este o regie încă din anul 2012, ci o societate cu răspundere limitată, Nicolae Giugea aruncă în mass-media cifre absolut nefondate, scopul direct al acestuia fiind de fapt acuzarea și defăimarea fostului primar Lia Olguța Vasilescu și al primarului Mihail Genoiu.

Transformarea Regiei de Termoficare în societate comercială, în octombrie 2012, s-a făcut prin trecerea activului și pasivului vechii regii pe SC Termo Craiova SRL. Astfel, noua societate de atunci a plecat la drum cu zeci de milioane de euro datorie, moștenită de la fosta conducere a regiei până în iunie 2012, care ținea “gunoiul” ascuns sub preș.

Trebuie specificat faptul că, în anul 2012, când Lia Olguța Vasilescu a venit la cârma Primăriei Craiova, SC Termo Craiova SRL avea datorii de aproximativ 56 milioane de euro, datorii care s-au acumulat din anul 1999 până la data respectivă.

Nicolae Giugea  mai face referire la pierderile în lunile de iarnă spunând că sunt de 54%, informații care nu reflectă realitatea, care au ca scop dezinformarea opiniei publice. Conform bilanțului energetic lunar pe care SC Termo Craiova SRL îl face în fiecare lună, în noiembrie 2019, pierderile au fost – 25,94%, în decembrie 2019 – 24,86%, iar în ianuarie 2020 – 23,39%, așa cum rezultă, pierderile sunt într-o continuă scădere.

De asemenea, acesta susține că pierderile tehnologice acceptate sunt de 19,7%, însă acestea sunt de 19,31%, aprobate încă din anul 2016 de ANRE.

Nicolae Giugea face acuzații nefondate cum că s-ar fi întrerupt înlocuirea conductelor, lucru total neadevărat ținând cont că la ora actuală se află 539 de km de rețea dintre care 111 km a fost înlocuită din anul 2012 până în prezent, fapt ce dovedește că, în anul 2014, au fost înregistrate 106 avarii ale SC Termo Craiova SRL, în 2015 – 63 avarii, 2016 – 26 avarii, 2017 – 10 avarii, 2018 – 14 avarii, iar 2019 doar o avarie.

Din data de 10 decembrie 2019 până la ora actuală s-au achitat în avans către CEO datoriile curente de 14,5 milioane de lei conform eșalonării încheiate cu aceștia.

În ultimele două luni, investițiile făcute la nivel de societate se ridică la 1,5 milioane lei, investiții care constau în achiziționarea a șase pompe cu turație variabilă, modernizarea centralelor care deservesc blocurile ANL din cartierul Craiovița Nouă și Potelu (36), înlocuirea a 109 robineți montați în punctele termice pentru îmbunătățirea furnizării agentului termic.

Totodată, s-au achiziționat 60 de contori pentru apă rece, lista investițiilor fiind deschisă.

În paralel cu investițiile făcute de societate, Primăria Craiova investește în sistemul centralizat de încălzire peste 4,2 milioane lei (contori noi de ultimă generație cu citire la distanță, pompe cu turație variabilă, modernizare dispecerat, și alte utilaje și echipamente necesare desfășurării activității de furnizare a energiei termice).

Am ales să dăm acest comunicat pentru a clarifica situația de la SC Termo Craiova SRL și regretăm că societatea este implicată în jocuri politice.

Una dintre cauzele care au dus la această situație financiară este promisiunea făcută de fosta administrație, cea dinainte de 2012, referitoare la ștergerea penalităților de întârziere la asociațiile de proprietari.

Nicolae Giugea trebuia să-și consulte colegul de partid care a condus Regia de Termoficare  până în anul 2012.

În dorința de a câștiga capital politic, Giugea aruncă cu noroi în angajații SC Termo Craiova SRL, dar și în administrația locală și pune presiune pe judecătorul sindic, cerând falimentul pe 02 martie a acestui an, neținând cont că este mult mai importantă asigurarea confortului cetățenilor municipiului Craiova prin continuitatea oferirii serviciilor de calitate în detrimentul intereselor personale și politice.

Administator special, Gheorghe Nedelescu