10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetățenilor chinezi care nu s-au autoizolat la intrarea în județul Olt li s-a impus izolarea la hotel

Cetățenilor chinezi care nu s-au autoizolat la intrarea în județul Olt li s-a impus izolarea la hotel

Direcția de Sănătate Publică a stat de vorbă cu cetățenii de naționalitate chineză care au ajuns în data de 25 februarie în România, venind din Shanghai, stabilind ca perioada de 14 zile de izolare să curgă la hotelul la care aceștia s-au cazat initial. Cetățenii ar fi trebuit să se autoizoleze, având în vedere că se încadrează în condițiile de risc stabilite de autoritățile române conform metodologiei de prevenire și limitare a riscului de contaminare cu noul coronavirus, doar că acest lucru nu s-a întâmplat.

Chinezii plecaseră în Vâlcea

În 26 februarie cetățenii au fost căutați de reprezentanții DSP Olt pentru a începe monitorizarea, însă aceștia din urmă au aflat că cele șase persoane nu se aflau în Slatina, ci erau la lucru, în județul vecin, Vâlcea, în localitatea Drăgășani, unde ajungeau dimineața, cu un autobuz. În cele din urmă reprezentanții DSP Olt au luat din nou legătrura cu cetățenii chinezi, iar de joi, 27 februarie 2020, aceștia se află izolați în hotelul „Senator“ din Slatina, unde vor sta până în 10 martie, când se încheie perioada celor 14 zile de izolare la domiciliu. De menționat, au precizat reprezentanții IPJ Olt, că persoanele nu prezintă niciun semn de boală, măsura de izolare fiind una preventivă.

La ora redactării acestei știri, 145 persoane se află la izolare la domiciliu în județul Olt, fiind persoane care au ajuns în România din zonele considerate de risc. Alte două persoane sunt contacți ai pacientului italian în vârstă de 71 ani diagnosticat cu noul coronavirus, acestea aflându-se în avionul care a aterizat la Craiova în 18 februarie 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS