13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMembru al comitetului director al OMS: Numărul îmbolnăvirilor din Italia ar putea fi exagerat

Membru al comitetului director al OMS: Numărul îmbolnăvirilor din Italia ar putea fi exagerat

Walter Ricciardi, membru al comitetului director al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a sugerat că numărul îmbolnăvirilor din Italia ar putea fi exagerat, spunând că doar 190 de cazuri au fost confirmate în totalitate într-o procedură de verificare în doi paşi. În cazul celorlalte teste, sunt aşteptate încă rezultatele.

Ricciardi, care este de asemenea consultant guvernamental în lupta împotriva virusului, a declarat pentru Corriere della Sera că Veneto, a doua cea mai afectată regiune, a decis să testeze sute de persoane, chiar dacă acestea nu prezentau simptome.

Epidemia ar putea băga Italia în recesiune

Expertul a precizat că rezultatele testelor în cazul unora dintre aceste persoane au fost pozitive, deşi era evident că nu prezentau simptome, adăugând că acest fapt a alimentat în mod nenecesar panica. „Cine a dat ordin de testare chiar şi a celor care nu prezintă simptome… a făcut o greşeală”, a spus acesta.

Autorităţile locale au anunţat miercuri că au fost efectuate circa 9.462 de teste în Italia în ultima săptămână.

Analiştii au avertizat că epidemia au putea arunca economia fragilă a Italiei în cea de-a patra sa recesiune din ultimii 12 ani, multe afaceri din zona nordică prosperă ajungând pe punctul de a-şi înceta activitatea, iar hotelurile raportând un val de cazări anulate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS