13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEpidemia de coronavirus a ajuns în 50 de țări

Epidemia de coronavirus a ajuns în 50 de țări

China a raportat un număr de cazuri noi de coronavirus ușor crescut față de ziua anterioară (433 față de 406) și 29 de decese, cel mai redus bilanț al morților de după 28 ianuarie, potrivit Reuters.

Epidemia continuă, însă, să se răspândească în alte țări. În Coreea de Sud au apărut miercuri 334 de noi infecții, iar Pakistan, Georgia, Norvegia, Macedonia, Grecia, România și Algeria se numără printre țările care au anunțat primele cazuri de coronavirus, potrivit hotnews.

Premierul australian Scott Morisson a declarat, joi că lumea este pe cale să fie cuprinsă de pandemie: ”Informațiile pe care le-am primit astăzi indică faptul că lumea va intra curând în faza de pandemie a coronavirusului”.

Cele mai importante informații de astăzi:

09.14 Un caz de infectare cu noul coronavirus nu poate fi explicat de autorităţile medicale din SUA

08.45 Danemarca a înregistrat primul său caz de infecție cu coronavirus, un bărbat care a fost recent la ski în Lombardia. Bărbatul a fost pus în carantină acasă, împreună cu soția și fiul său, ambii testați negativ la coronavirus. Autoritățile daneze se așteaptă și la alte infecții în țară, dar mențin la nivel scăzut nivelul de risc pentru epidemie.

08.32 Estonia a confirmat primul său caz de coronavirus, un bărbat care s-a întors din Iran. Este vorba de cineva cu rezidență permanentă în Estonia, care nu este cetățean al Estoniei. Potrivit informațiilor mele, este cetățean iranian”, a spus ministrul estonian pentru afaceri sociale, Tanel Kiik, citat de Interfax.


Donald Trump a spus că riscul pentru americani este ”foarte mic”, dar există planuri pregătite contra răspândirii virusului, răspândire care nu este inevitabilă. Afirmațiile lui Trump vin în contradicție cu cele ale oficialilor SUA din domeniul sănătății, care se așteaptă la noi cazuri.

Taiwanul a ridicat alerta de răspuns la epidemie la nivel maxim și pregătește un plan de sprijin al economiei de 2 miliarde de euro. Țara are 32 de cazuri de coronavirus și a consemnat un deces.

Brazilia a anunțat primul caz din America Latină, în condițiile în care țara este în vacanța de carnaval, un moment de nou maxim pentru turism. Îngrijorările sunt crescânde în regiune, Mexicul acceptând cu greu venirea unei nave de croazieră din cauza unui caz de viroză comună.

Coreea de Sud a ajuns la 1.595 de infecții, cel mai mare bilanț din afara Chinei.

Italia a anunțat că are 100 de cazuri noi, cel mai mare focar din Europa ajungând la 400 de infecții și 12 decese. Un hotel din Insulele Canare este, pentru a doua zi, în carantină, cei 700 de clienți fiind blocați din cauza unei legături cu o infecție din Italia.

Până acum au fost consemnate 50 de decese în afara Chinei, printre care 19 în Iran. Teheranul a interzis miercuri adunările publice și a interzis venirile din Kuwait și Bahrain.

Potrivit hărții interactive realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de țări cu cazuri de coronavirus a ajuns la aproape 50, până acum au fost consemnate peste 82.000 de cazuri, 2.800 de decese și 33.000 de pacienți care s-au vindecat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS