17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCabanierii din Rânca nu vor centru de carantină în stațiune

Cabanierii din Rânca nu vor centru de carantină în stațiune

Proprietarii de pensiuni din zona montană Rânca nu vor să accepte inițiativa autorităților județene de a deschide un centru de carantină în stațiune.

Propunerea pentru deschiderea unui centru de carantină în Rânca a venit după ce autoritățile județene, în frunte cu Direcția de Sănătate Publică Gorj, au solicitat mai multor instituții spații pentru deschiderea de centre pentru carantinarea persoanelor suspecte de coronavirus sau care au intrat în contact cu bolnavi.

Deocamdată, nu este folosit niciun astfel de centru. Sistemul de Gospodărirea Apelor Gorj a indicat două imobile pentru a le pune la dispoziție autorităților sanitare. Una dintre clădiri se află în stațiunea montană Rânca, la cota 1.650 de metri. Cabanierii din zonă nici nu vor să audă că vor avea în Rânca un centru de carantină și spun că iau în calcul inclusiv proteste.

Discuții cu autoritățile

Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, a declarat că nu este de acord cu măsura propusă de autorități. Mai mult decât atât, sunt luate în calcul inclusiv proteste, dacă se va decide ca în cabana Sistemului de Gospodărire a Apelor va funcționa un centru care să găzduiască persoane cu coronavirus.

„Nu suntem de acord cu înființarea acestui centru în Rânca. Sunt mai multe motive împotriva acestui lucru. În primul rând, este o zonă cu mii de turiști și nu știu ce o să facem dacă o să fie persoane în carantină. O să fie probabil limitat accesul în zona turistică. Or acest lucru nu este de bun augur pentru stațiune. În al doilea rând, cei mai mulți specialiști spun că în zonele cu temperaturi scăzute virusul se dezvoltă. Ori nu este logic să înființezi un centru de carantină la Rânca.

De asemenea, pensiunea respectivă nu are dotările necesare pentru un centru de carantină, mă refer la un număr suficient de băi pentru camerele pe care le au. Eu nu pot să anticipez care va fi reacția turiștilor dacă va fi deschis un centru de carantină la Rânca. O să discutăm cu autoritățile județene și o să ne spunem foarte clar punctul de vedere: nu vrem un centru de carantină în Rânca”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS