12.8 C
Craiova
duminică, 25 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLIVETEXT Americanii nu exclud o pandemie, în condițiile în care coronavirusul ia cu asalt tot mai multe părți ale lumii

LIVETEXT Americanii nu exclud o pandemie, în condițiile în care coronavirusul ia cu asalt tot mai multe părți ale lumii

China și Coreea de Sud au raportat miercuri 500 de cazuri noi de coronavirus, inclusiv un prim caz de soldat american infectat, în condițiile în care Statele Unite avertizează că o pandemie este inevitabilă, iar epidemia din Italia se răspândește în mai multe țări europene, transmite hotnews.

Dr. Anne Schuchat, director adjunct al Centrului pentru Prevenirea și Controlul bolilor din SUA a declarat că, deși riscul pe termen scurt este redus în SUA, actuala situație globală sugerează că o pandemie este probabilă: ”Nu este o chestiune de ‘dacă’. Este o chestiune de ‘când’ și ‘câți’ oameni vor fi infectați”.

Dr. Bruce Aylward, șeful misiunii comune a OMS și Chinei contra epidemiei, a declarat după revenirea la Geneva că pregătirile anti-coronavirus nu mai trebuie să aștepte: ”Acționați ca și când virusul vine mâine. Dacă nu gândiți așa, nu veți fi pregătiți”.

Cele mai importante informații de astăzi:

14.16 Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus: ”Ieri, numărul de cazuri noi din afara China a depășit pentru prima oară numărul celor din China. Creșterea subită a cazurilor din Italia, Iran și Coreea de SUd este profund îngrijorătoare. Acum avem cazuri legate de Iran în Bahrain, Irak, Kuweit și Oman. Există cazuri noi ce au legătură cu Italia în Algeria, AUstria, Croația, Germania, Spania și Elveția.”

14.00 Capitala chineză Beijing îi va pune în carantină pentru 14 zile pe cei care vin din țări afectate grav de coronavirus

14:44 Un bărbat în vârstă de circa 80 de ani a murit miercuri în Tokyo, după ce fusese infectat cu noul coronavirus. Este vorba de al treilea deces din cauza coronavirusului în Japonai, exceptând persoanele care s-au aflat pe nava de croazieră „Diamond Princess”.

13.12 Coronavirusul a provocat al 12-lea deces din Italia, este vorba de un bărbat de 69 de ani. Numărul total de cazuri a urcat la 374, cu 50 mai mare decât marți. Toți cei care au murit erau vârstnici și aveau și alte probleme de sănătate.

13.03 Grecia a confirmat primul caz de infecție cu coronavirus. Este vorba de o femeie de 38 de ani ce a călătorit în nordul Italiei. Ea este îns tare bună, într-un spital din Salonic.

12.21Italia: Numărul infectărilor cu coronavirus a urcat la 357, printre pacienți sunt și 4 copii

12.02 19 oameni au murit și 139 au fost infectați în Iran, țara cu cele mai multe decese în afară de China. Spania a raportat încă un caz de coronavirus, al doilea din zona Madrid și al optulea din țară. Kuweit a confirmat încă șase cazuri, numărul total urcând la 18. Thailanda a anunțat încă trei infecții, totalul a ajuns la 40.

11.48 Franța a anunțat că a consemnat un al doilea deces din cauza Covid-19, fiind vorba de un pacient de 60 de ani. NUmărul total de infecții din țară este de 17.

11.37 O firmă americană a produs deja primul vaccin contra coronavirusului. Acesta va fi testat în primă fază pe 25 de voluntari

11.09 America Latină a înregistrat primul caz, un pacient din Brazilia urmând să facă un al doilea test pentru confirmarea diagnosticului de infectare cu coronavirus

10.58 Coreea de Sud a raportat miercuri după-amiază încă 115 de cazuri, după ce dimineață anunțase alte 169. Numărul pacienților din țară a ajuns la 1.261

–––––
Înrăutățirea situației nu numai în China și Coreea de Sud, ci și în Iran și Italia, majorează riscul unei pandemii, lucru reflectat și de bursele americane și asiatice. În ultimele patru sesiuni de tranzacționare, aproximativ 3.000 de miliarde de dolari au fost șterse din valoarea companiilor din MSCI World, un indice bursier ce include 1.644 de firme la nivel global.

Până acum, virusul a infectat aproximativ 80.000 de oameni și a ucis peste 2.700, vasta lor majoritate în China. Beijingul a anunțat că în țară au fost raportate 406 noi infecții, față de 508 în ziua anterioară, bilanțul total ajungând la 78.064. În ultimele 24 de ore în China au murit 52 de persoane.

Coreea de Sud, țara care are cele mai multe cazuri în afară de China, a confirmat 169 de noi infecții, inclusiv un soldat american. Autoritățile pregătesc un plan de testare a peste 200.000 de persoane care au legătură cu biserica de unde a plecat epidemia din țară.
Dintre noile cazuri, 134 sunt din orașul Daeg, locul unde virusul s-a transmis în rândul credincioșilor de la Biserica lui Iisus din Shincheonji. Armata SUA a raportat primul său caz de coronavirus, un soldat de 23 de ani de la Camp Caroll, o bază aflată la 20 km de Daegu.

Altă țară asiatică, Japonia, a anunțat alte 164 de cazuri și a pus în carantină 691 de persoane pe o navă de croazieră ancorată la sud de Tokyo.

Numărul total al deceselor din Iran a crescut marți la 16, cel mai grav bilanț din afara Chinei. Ministrul adjunct al sănătății și un parlamentar sunt printre cei infectați.

Kuweit a anunțat două noi cazuri, fiind vorba de persoane întoarse din Iran. Numărul total de pacienți din țară este de 11.

În afara Chinei au fost înregistrate peste 35 de decese, inclusiv 11 în Italia, potrivit calculelor Reuters.

În Europa, a fost pus în carantină încă un hotel, iar mai mulți italieni sau cetățeni care au vizitat recent Italia au fost testați pozitiv în câteva țări, printre care Algeria, Austria, Croația, Spania și Elveția.

Austria a pus în carantină un hotel cu 108 camere din Innsbruck după ce un recepționer a fost testat poztiv pentru virusul care s-a răspândit deja în circa 30 de țări.

Italia a ajuns în linia întâi a luptei contra epidemiei, cu 280 de cazuri și 11 decese, cele ma multe în Lombardia și Veneto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS