20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritățile au prelevat probe de la 32 de gorjeni care au intrat în contact cu italianul care are coronavirus. Este vorba și de copii

Autoritățile au prelevat probe de la 32 de gorjeni care au intrat în contact cu italianul care are coronavirus. Este vorba și de copii

Zeci de persoane din județul Gorj vor fi testate pentru a se stabili dacă sunt infectate cu noul coronavirus. Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan , a declarat că 13 probe au fost trimise de aseară la București pentru analize, iar 19 vor fi trimise miercuri. Între cei vizați se află inclusiv copii.

Persoanele de la care au fost prelevate probe sunt din Bâlteni și Târgu Jiu. Toate sunt izolate la domiciliu. Acestea vor beneficia de asistență medicală și apă și alimente din partea autorităților locale. Comitetul județean pentru situații de urgență Gorj coordonează toate intervențiile, sub supravegherea autorităților centrale. Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a declarat că a discutat la telefon cu soția cetățeanului italian și aceasta a fost introdusă în carantină, în Italia.

Femeia nu a fost prezentă în Gorj săptămâna trecută. Acesta susține că nu mai are informații despre starea de sănătate a soțului care este ținut complet izolat într-un spital din Rimini. Prefectul a mai anunțat că proba recoltată de la studenta UCB care s-a simțit rău, după ce a revenit săptămâna trecută din Italia, este negativă. Tânăra nu are coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS