Acasă Actualitate Autoritățile au prelevat probe de la 32 de gorjeni care au intrat...

Autoritățile au prelevat probe de la 32 de gorjeni care au intrat în contact cu italianul care are coronavirus. Este vorba și de copii

-

Zeci de persoane din județul Gorj vor fi testate pentru a se stabili dacă sunt infectate cu noul coronavirus. Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan , a declarat că 13 probe au fost trimise de aseară la București pentru analize, iar 19 vor fi trimise miercuri. Între cei vizați se află inclusiv copii.

Persoanele de la care au fost prelevate probe sunt din Bâlteni și Târgu Jiu. Toate sunt izolate la domiciliu. Acestea vor beneficia de asistență medicală și apă și alimente din partea autorităților locale. Comitetul județean pentru situații de urgență Gorj coordonează toate intervențiile, sub supravegherea autorităților centrale. Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a declarat că a discutat la telefon cu soția cetățeanului italian și aceasta a fost introdusă în carantină, în Italia.

Femeia nu a fost prezentă în Gorj săptămâna trecută. Acesta susține că nu mai are informații despre starea de sănătate a soțului care este ținut complet izolat într-un spital din Rimini. Prefectul a mai anunțat că proba recoltată de la studenta UCB care s-a simțit rău, după ce a revenit săptămâna trecută din Italia, este negativă. Tânăra nu are coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grozav şi Latovlevici, puși pe liber de Kisvarda. Vezi motivul!

Clubul maghiar Kisvarda FC a reziliat contractele jucătorilor Gheorghe Grozav şi Iasmin Latovlevici. Lait-motivul este că aceştia au plecat fără permisiune în...