20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirusul, o nouă afacere. Măşti chirurgicale la suprapreţ

Coronavirusul, o nouă afacere. Măşti chirurgicale la suprapreţ

Teama faţă de virusul Coronavirus s-a infiltrat adânc şi în România, unde oamenii au golit de măşti chirurgicale rafturile farmaciilor . Acestea se găsesc insă din abundenţă pe magazinele online, dar sunt la suprapreţ.

Românii au început să se reorienteze şi să cumpere măşti chirurgicale din magazinele online. Aici observi bişniţa românescă, unde anumiţi oameni fac bani de pe suferinţa sau teama altora prin vânzarea măştilor chirurgicale la suprapreţ.

Dacă ne uitam pe siteurile străine observăm preţuri rezonabile, de exemplu pe alibaba.com, căutăm “Surgical Face Mask”. Aflăm că în cel mai rău caz, plătim pe o singură bucată 0.59USD. Sau dacă vrem să cumpărăm și mai multe bucăți, primim un preț mai bun, adică 0.29 USD, potrivit androidro.ro Facem o medie de 0.40USD/masca, asta ar însemna în jur de 2 lei o mască. Însă termenul de livrare este de aproximativ două săptămâni.

Apoi ne uităm pe siteurile româneşti şi ne dăm seama repede că afacerea este în floare. Sunt foarte multe anunţuri de vânzare a măştilor chirugicale la preţuri exagerate.

Un set de 50 de bucăţi de măşti chirurgicale faciale din trei traturi are preţul de 499.99 lei, fără taxa de livrare. Asta înseamnă că o mască ce costa doi lei, acum a ajuns să coste 10 lei.

Cât costau în mod normal aceste măşti?

Avem o ofertă care a mai rămas în pagina magazinului, chiar dacă nu mai este valabilă. 10 lei pentru 50 de bucăţi.

masti chirurgicale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS